Šport
23 ogledov

V polfinalu vsi trije veliki favoriti

roger federer london 2012 EPA
Vse bližje smo sklepnemu dejanju olimpijskega teniškega turnirja, ki letos poteka na legendarni sveti travi Wimbledona. Znani so štirje polfinalisti, zmaga na naslednjem obračunu pa bi vsakemu izmed njih že zagotovila olimpijsko odličje.

roger federer london 2012 | Avtor: EPA EPA
V polfinale olimpijskega teniškega turnirja v Wimbledonu so se po pričakovanjih uvrstili prvi trije nosilci – Roger Federer, Novak Đoković in Andy Murray –, ki po odsotnosti Rafaela Nadala veljajo za velike favorite tega zgodovinskega dogodka. Vloga četrtega igralca, ki bi lahko ogrozil favorizirano trojko, je pripadla Juanu Martinu Del Potru, ki je, roko na srce, imel v četrtfinalu najlažje delo, saj se je pomeril s Keijem Nišikorijem. Japonec je v prejšnjem kolu izločil petega igralca sveta Davida Ferrerja, a Španec, ki je bil usoden za našega Blaža Kavčiča, nikoli ni veljal za pretiranega travnatega specialista.

andy murray london 2012 | Avtor: EPA EPA
Na veliko veselje domačih navijačev se je v polfinale uvrstil Andy Murray, ki je s 6:4, 6:1 premagal Nicolasa Almagra. Škot je pred manj kot mesecem dni zaigral v finalu Wimbledona, kjer ga je premagal švicarski maestro Roger Federer. "Povsem drugače je igrati pred domačimi navijači. Res je, da doda nekaj pritiska, a obenem pomaga k boljši igri," je povedal Murray. "Solidno sem igral na servisu. Pomembno je, da sem hitro zapustil igrišče," je dodal Škot, ki se bo za vstop v veliki finale pomeril z Novakom Đokovićem.

novak đoković london 2012 | Avtor: EPA EPA
Đoković je bil tokrat bolj prepričljiv kot včeraj, ko mu je niz odščipnil Lleyton Hewitt, nekdanja številka ena svetovnega tenisa. Z rezultatom 6:1, 7:5 je izločil zadnje francosko orožje Jo-Wilfrieda Tsongaja, sicer odličnega igralca na travnati površini. Drugi igralec sveta je za zmago potreboval le 80 minut in kljub zaostanku v drugem nizu (3:1) uspel slaviti v dveh nizih. "Zame je bilo danes predvsem pomembno, da v vetrovnih pogojih učinkovito uporabljam svoj servis in v igrišče spravim čim več returnov," je povedal Nole.

juan martin del potro london 2012 | Avtor: EPA EPA
Juan Martin Del Potro
je z rezultatom 6:4, 7:6(4) premagal presenetljivega četrtfinalista Keija Nišikorija. Japonec je v drugem nizu Argentincu preprečil, da bi ta pri vodstvu s 5:3 zaključil dvoboj v svojo korist, a na koncu ob vzklikih "Argentina, Argentina", ki so odmevali na igrišču številka ena, vendarle moral priznati premoč devetemu igralcu sveta.

Brez večjih težav pa je napredoval tudi prvi favorit za zlato kolajno Švicar Roger Federer, ki je premagal Američana Johna Isnerja (6:4, 7:6). Po pričakovanjih sta bila oba tenisača suverena na svojem začetnem udarcu, Federer pa je tako le še dve zmagi oddaljen od zlate kolajne med posamezniki, ene izmed redkih lovorik, ki še manjka v njegovi impresivni karieri.

Olimpijski turnir v Wimbledonu, četrtfinale:

Roger Federer (Švica/1) : John Isner (ZDA/10) 6:4, 7:6(5)
Juan Martin Del Potro (Arg/8) : Kei Nishikori (Jap/15) 6:4, 7:6(4)
Andy Murray (VB/3) : Nicolas Almagro (Špa/11) 6:4, 6:1
Novak Đoković (Srb/2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.