Šport
52 ogledov

Serena za zgodovino, v Melbournu šest Slovencev

Serena Williams WTA masters Carigrad EPA
Medtem ko je pri dekletih nesporna favoritinja Američanka Serena Williams, ki se lahko izenači s Chris Evert in Martino Navratilovo po številu zmag na velikih tekmovanjih, bodo boji v moški konkurenci zelo izenačeni. Dobro bo zastopana tudi Slovenija.

V Melbournu bo nastopilo šest slovenskih igralcev; pri moških Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Blaž Rola, pri dekletih pa Polona Hercog, Katarina Srebotnik in Tadeja Majerič. Žreb jim ni bil naklonjen, saj je večina že v prvem krogu dobila zahtevne tekmece.

Kavčič bo igral s Čehom Radekom Štepanekom, Bedene z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, 21. nosilcem, Rola, ki se je prebil skozi kvalifikacije, z Argentincem Federicom Delbonisom, Hercogova s 25. nosilko Francozinjo Alize Cornet, Majeričeva pa s Hrvatico Ajlo Tomljanović. Prvi dan (ponedeljek) bo minil brez slovenskega nastopa.

Federer: "Lahko ju premagamo"

Švicarski as Roger Federer opozarja vodilna igralca na svetu Španca Rafaela Nadala in Srba Novaka Đokovića, naj si ne domišljata, da bosta zlahka prišla do medsebojnega obračuna v finalu. Meni, da se je svetovni vrh v zadnjem obdobju razširil in da ju lahko na poti do končne zmage zagotovo premega vsak igralec iz prve deseterice, če ne tudi nižjeuvrščeni.

"Brez skrbi, da ju lahko premagamo. Tudi jaz se štejem zraven," je dejal 17-kratni zmagovalec grand slamov, 32-letni Federer, ki v Avstralijo prihaja z nekoliko večjim loparjem ter novim trenerjem, legendarnim Švedom Stefanom Edbergom.

Nekdanjih teniških zvezdnikov bo tokrat na tribunah kar nekaj, saj Đoković po novem sodeluje z Nemcem Borisom Beckerjem, Škot Andy Murray, četrti na svetu, pa še dlje časa s Čehom Ivanom Lendlom.

Serena ima vse v svojih rokah

V ženski konkurenci je trenutno le ena zvezdnica, nesporna kraljica 2013 Serena Williams, ki tako kot Federer šteje 32 let. Naskakovala bo šesti naslov v Melbournu oziroma osemnajstega na grand slam turnirjih, kar je doslej uspelo le trem igralkam. Po osemnajst jih imata Američanka Chris Evert in Čehinja Martina Navratilova, z dvaindvajsetimi pa je na vrhu Nemka Steffi Graf.

Forma mlajše Williamsove je tako vrhunska - v 2013 je izgubila vsega pet dvobojev, novo sezono pa odprla s slavjem v Brisbanu, da se teniški strokovnjaki sprašujejo, ali je punca sposobna osvojiti vse štiri grand slame v sezoni in se naslednje leto podati v lov na Grafovo. "Ponosna bi bila, če bi se pridružila takim legendam. Veliko dela me še čaka in pripravljena sem garati še naprej," je odgovorila Williamsova.

Pri moških je Novak Đoković branilec zadnjih treh naslovov - lani je v finalu premaga Murrayja s 3:1, pri dekletih pa ima dve zmagi zapored Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je v zadnjem finalu ugnala Kitajko Li Na z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.