Šport
35 ogledov

Šestakova osem centimetrov od kolajne na OI

Devetzijeva je preskočila Šestakovo. Žurnal24 main
Pri Mednarodnem olimpijskem komiteju so bili prisiljeni v nove odvzeme kolajn z olimpijskih iger v Pekingu.

Pri Mok so znova odvzemali olimpijske kolajne zaradi jemanja nedovoljenih poživil. Po ponovnih testih športnikov, ki so nastopili v Pekingu, so tako padli trije dobitniki srebrnih odličij v dvigovanju uteži, brez kolajn pa sta ostala tudi bronasti v skoku ob palici Denis Jurčenko in grška troskokašica Chrysopigi Devetzi.

Slednja je v neverjetnem finalu, prvih šest tekmovalk je preskočilo 15 metrov, zasedla tretje mesto (15,23 m). Po njeni diskvalifikaciji je zdaj bron osvojila Kazahstanka Olga Ripakova (15,11 m), na četrto mesto se je povzpela Kubanka Yargelis Savigne (15,05 m), na peto pa Marija Šestak. Ta je v Pekingu s 15,03 postavila državni rekord, po novem pa jo je od odličja delilo le osem centimetrov. Pred osmimi leti je sicer slavila Kamerunka Françoise Mbango Etone (15,39), do srebra pa je prišla Rusinja Tatjana Lebedeva.

Še nekoliko bolj absurdno je izpadel ženski skok v višino. Že prej je brez odličja ostala bronasta iz Pekinga Ana Čičerova, zdaj pa sta na testu padli še pred osmimi leti četrta Elena Slesarenko in peta Vita Palamar. Do brona bo tako prišla na tekmovališču šele šesta Američanka Chaunte Lowe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.