Šport
85 ogledov

Šestica Špancev pred EP

Španija, Alvaro Morata EPA
Evropske nogometne reprezentance, ki bodo čez deset dni zbrane na prvenstvu v Franciji, pilijo formo in igrajo zadnje testne tekme. Med današnjimi so najvišjo zmago dosegli branilci naslova Španci, ki so s 6:1 premagali Južno Korejo.

Izbranci Vicenteja del Bosqueja so igrali v Salzburgu in avstrijski del priprav končali z izdatno zmago. David Silva (30.), Cesc Fabregas (32.), Nolito (38., 54.) in Alvaro Morata (50., 89.) so napolnili mrežo Korejcev.

Manj uspešni so bili Rusi, ki so prav tako v Avstriji, v Innsbrucku, igrali proti Češki in izgubili z 1:2. Za Čehe sta zadela Tomaš Rosicky (49.) in Tomaš Necid (90.), ki sta poskrbela za popoln preobrat po golu Aleksandra Kokorina v šesti minuti.

Islandija je gostovala na Norveškem, gostitelji, ki ne bodo na Euru, pa so zmagali s 3:2. Stefan Johansen je zadel že v prvi minuti, ob njem pa še Pal Andre Helland (41.) in Alexander Sorloth (67.). Sverrir Ingi Ingason (36.) in Gylfi Sigurdsson (80.) sta le znižala zaostanek.

Nogometna reprezentanca Litve, ena od tekmic Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji, je v prijateljski tekmi z 1:2 izgubila proti Latviji. Za Latvijo sta zadela Arturs Zjuzins (50.) in Artjomas Rudnevs (70.), za Litvo je bil uspešen Fedor Černych (83.).

Belgija in Finska sta se razšli brez zmagovalca, goste je v vodstvo povedel Kasper Hämäläinen v 53. minuti, favorizirane Belgijce, ki merijo visoko na prihajajočem EP, pa je rešil Romelu Lukaku v 89. minuti.

Poljska je domači test v Gdansku izgubila. Izid proti Nizozemski je bil 1:2 (0:1), za domače je zadel le Artur Jedrzejczyk, za oranžne pa Vincent Janssen in Georginio Wijnaldum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.