Šport
50 ogledov

Šimundža: "Dve strategiji, na voljo tudi tretja"

Maribor - Maccabi Simon Maljevac
Nogometaši Maribora so že od nedelje na Cipru, kjer jih jutri čaka povratna tekma 3. predkola Lige prvakov proti Maccabiju iz Tel-Aviva.

"Na pot smo se odpravili dva dni prej, da se prilagodimo na vlago in drugačne razmere. Že med pripravami smo igrali nekaj tekem v vročini, izjemni sopari, tako da smo seznanjeni s tem, kar nas čaka," je po pristanku v Larnaki povedal trener Štajercev Ante Šimundža.

Maccabi domačih tekem ne more igrati na svojem stadionu zaradi izraelske agresije na območje Gaze in posledične nevarnosti ob organizaciji tako velikega dogodka, kot je tekma kvalifikacij za Ligo prvakov. "Kladiva", tako kot vsi ostali izraelski klubi, domače evropske tekme igrajo na "Afroditinem" otoku v vzhodnem Sredozemlju, kjer v tem obdobju temperature presegajo 30 stopinj Celzija, zaradi visoke vlažnosti pa je občutek vročine še močnejši.

Ni podpore, je pa kvaliteta

"Gre za ekipo, ki dolgo ni izgubila na svojem stadionu. Tam so padali veliki klubi in selitev na nevtralno igrišče je lahko določena prednost za nas, ni pa odločilnega pomena. Maccabi ne bo imel tolikšne podpore, kot bi je bil deležen v Tel Avivu, ima pa kvaliteto. Ne glede na razmere bo treba odigrati še eno tekmo na visoki ravni, če želimo izločiti nasprotnika," se težavnosti preizkušnje kljub nevtralnemu igrišču zaveda trener Maribora.

Strelec prvega gola vijoličastih v skupinskem delu Lige prvakov je na prvi tekmi v Ljudskem vrtu odlično pripravil svoje moštvo v taktičnem smislu, kakšno presenečenje ni izključeno niti v torek. "Pripravili smo dve strategiji, na voljo je tudi tretja. Imamo dovolj časa, da izberemo, kako v tekmo. Dostopnih nam bo še nekaj koristnih informacij. Če bi šli na pot z razmišljanjem, da je napredovanje samoumevno, bi se hitro opekli," je o taktični usmeritvi Štajercev dejal Šimundža.

Viler: "Smo že v filmu tekme"

Z zahtevnimi vremenskimi pogoji na Cipru se ne obremenjuje niti Mitja Viler. "Že dan pred potjo smo šli v karanteno, kot še nikdar doslej. Smo že v filmu tekme, vemo, kakšni bodo pogoji na Cipru. Sonce bo pripekalo in na pot smo se odpravili prej, da se prilagodimo razmeram. Smo že igrali v takšni vročini, tako da nam to ne bo novost," je dejal primorski bočni nogometaš.

Tribune v Larnaki bodo najbrž pretežno prazne, s čimer pa vijoličasti nimajo težav. "Tisti, ki bodo gledali tekmo pred televizijskimi zasloni, bodo verjetno slišali vsa navodila trenerjev. Toda to je druga plat nogometa, lahko je dež, vročina, sneg, polne ali prazne tribune. Vse pa se odloča na igrišču. Glede na vložek, pomen tekme ne sme pasti motivacija in tudi ne bo. Drugi vplivi nas ne smejo motiti," je zaključil Viler.

Vršič: "Vsi verjamemo"

Maribor je imel v Ljudskem vrtu pobudo v igri, Dare Vršič pa tokrat pričakuje drugačno srečanje. "Pričakujem povsem drugačno podobo tekmecev. Nogometaši Maccabija so bili pred dvobojem v Mariboru veliki favoriti, mi pa v vlogi ekipe, ki bo skušala izkoristiti svoje priložnosti. Tako bo tudi tokrat, seveda pa moramo spet biti na podobni ravni kot v Mariboru in lahko uresničimo cilj o napredovanju v naslednji krog. Verjamem, da smo sposobni. Vsi verjamemo," je optimistično dejal vezist iz Apač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.