Šport
18 ogledov

Šimundža: "Vse v minulih dneh smo pozabili"

letališče Edvard Rusjan Maribor NK Maribor pred odhodom v Sevillo Evropska liga Jan Krstovski
Mariborske nogometaše jutri čaka najverjetneje najtežje gostovanje v sezoni. Na Stamford Bridgu jih čaka londonski Chelsea, a Štajerci kljub sobotnemu porazu proti Celju ne mečejo puške v koruzo. Letos v najmočnejšem evropskem tekmovanju namreč še ne poznajo poraza.

Slovenski prvak Maribor, ki se zdi v elitni Ligiprvakov kot palček med orjaki, je v tej sezoni doslej vknjižil dva remija in tako proti Sportingu doma in v gosteh pri Schalkeju osvojil točki. Trenutno si z dvema točkama deli drugo mesto skupine G s Schalkejem, vodi Chelsea s štirimi. Tudi v domačem prvenstvu je londonska ekipa trenutno vodilna, nekoliko preglavic portugalskemu strategu Joséju Mourinhu povzročajo le poškodbe Diega Coste, ki naj bi zaradi težav s stegensko mišico moral počivati tri tedne, Ramiresa in Andréja Scürrleja.

Trener Ante Šimundža je po burni soboti, ko si je moštvo v Ljudskem vrtu privoščilo poraz proti Celju, žogo že umiril. "Pred nami je tekma s Chelseajem, vse, kar je bilo, vse, kar se je zgodilo v minulih dneh, smo popravili, se o rečeh pogovorili, to je za nami. Zdaj zremo pozitivno naprej, pred nami je pomembna tekma, kjer bo prišla do izraza naša zrelost in zmagovalna miselnost. Zavedamo se, da bo tekma izredno težka," je dejal mariborski strateg.

Šimundža ne skriva visokih ciljev. "Zmaga zadovolji vsakega, vemo pa, da je Chelsea najmočnejša ekipa v skupini. Ima ogromno reprezentantov, je v dobrem tekmovalnem momentu. Gre za zmagovalno ekipo, kjer je vse podrejeno rezultatu, čaka nas zelo težko delo, a smo pripravljeni," je povedal Šimundža, ki dvoboja z legendarnim Mourinhom ne jemlje kot osebni izziv.

Šimundža: "Mourinho je velik izziv"

"Mourinho je velik izziv, to drži, a ne igra on, igrajo igralci. On vse podredi rezultatu, zato je to vse skupaj velik izziv za ekipo. Pred skupino smo bili kandidat za odpis, v dveh tekmah pa smo potrdili, da smo lahko konkurenčni, verjamem, da bo tako tudi jutri. Želimo pozitiven rezultat in dokazati svojo vrednost, želimo oddelati kot je treba," je dejal Šimundža, ki mu gre na roko tudi dejstvo, da pri Chelseaju v kadru ne bo prvega napadalca Coste.

"Glede na vsa imena, ki igrajo v napadu, je to za nas olajšanje, da Coste ne bo, saj je med najbolj vročimi napadalci. Je veliko ime, dodana vrednost ekipe, je glavni v fazi napada. Ko je prišel v ekipo, sploh ni potreboval prilagajanja, vemo, da je njihov prvi strelec. Za nas je njegova odsotnost ogromen plus, ena težava manj," je še dejal Šimundža.

Šuler: "Vseskozi živimo s pritiskom"

Pomembnosti tekme se zavedajo tudi igralci, ki po mnenju Marka Šulerja ne delajo razlik med prvenstvenimi tekmami in tekmami Lige prvakov. "Vseskozi živimo s pritiskom, prave ekipe znajo odreagirati tudi na take poraze, kot se nam je zgodil v soboto. Za nas ni razlike v pripravah, delali smo po ustaljenem ritmu, zato ne vidim sprememb, vidim pa napredek. Dejstvo je, da Liga prvakov terja svoj davek, s tem je treba iti naprej. Sam ne vidim težav, da bomo tam kamor spadamo," je povedal Šuler.

"Kar nekaj takih težkih tekem smo že odigrali, tokratna ekipa bo poslastica tega tekmovanja. Igramo proti favoritu, Maribor nima česa izgubiti, lahko le ogromno dobi. V nobeno tekmo ne grem s pričakovanji, res pa je, da še nihče ni pred tekmo izgubil. Sam ne bi nikoli pomislil, da bomo vzeli točko Schalkeju in karkoli bomo naredili tokrat, bo uspeh. Bomo videli, lahko, da bomo osvojili točko, morda celo tri," je samozavestno zaključil Šuler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.