Šport
57 ogledov

Mourinho: "Proti Mariboru z najboljšimi"

Matić Mourinho Sporting Chelsea Liga prvakov EPA
Strateg Chelseaja je pred tekmo s slovenskimi prvaki dejal, da s postavo ne bo eksperimentiral, za nekaj menjav v enajsterici Londončanov pa bodo "poskrbele" poškodbe.

Nogometaše Maribora v tretjem kolu Lige prvakov čaka ena najtežjih nalog v svetu nogometa - gostovanje na Stamford Bridgu. Domači Chelsea je absolutni favorit, ob tem pa se Štajerci v London podajajo s slabo popotnico, saj so v soboto doma presenetljivo klonili proti Celju (1:2).

Chelsea je trdno na vrhu lestvice Premier lige, pred najbližjim zasledovalcem Manchester Cityjem ima pet točk naskoka. V soboto je četa Joséja Mourinha rutinirano slavila na gostovanju pri mestnem tekmecu Crystal Palacu (1:2), zadetka sta zabila Oscar in Cesc Fàbregas

Najbrž brez Coste

Portugalski strateg ima nekaj težav s poškodovanimi igralci in temu primerno bo tudi sestavil enajsterico za boj z varovanci Anteja Šimundže. Potrdil je, da se bodo blues v boj z vijolicami najbrž podali brez Andréja Schürrleja, Ramiresa in udarnega napadalca Diega Coste.

"Za tekmo proti Mariboru ne bom veliko spreminjal začetne postave, ki je igrala proti Crystal Palaceu, saj ne želim porušiti ravnotežja v moštvu. Morda bom zamenjal nekaj igralcev, vendar bodo najverjetneje priložnost dobili najboljši. Kot kaže ne bom mogel računati na Ramiresa, Schürrleja in Diega Costo. Slednji je prišel poškodovan z reprezentančne akcije. O njem nisem debatiral z zdravniško službo španske reprezentance, saj bi na ta način le trošil denar za telefonske pogovore," je dejal sloviti nogometni strokovnjak.

Tudi Matić previden

"To bo zelo pomembna tekma za nas, saj želimo prvi del tekmovanja zaključiti s sedmimi točkami. Zmaga je na nek način nujno potrebna, čeprav Maribor še zdaleč ni naivno moštvo. Osvojili so točki proti Sportingu in Schalkeju, s podobnimi načrti pa prihajajo tudi v London," nasprotnika ne podcenjuje Mourinho, ki je v letošnji Ligi prvakov s svojimi fanti doma remiziral s Schalkejem (1:1) in v gosteh ugnal lizbonski Sporting (0:1).

Spoštljivo je rezultate vijoličastih pokomentiral tudi srbski vezist Nemanja Matić. "Nihče ni pričakoval, da bo Maribor remiziral na prvih dveh tekmah, tako da moramo biti še bolj osredotočeni na njih," je dejal odlični defenzivni vezist, ki je eden od najpomembnejših členov Chelseajeve igre. Remija Štajercev proti Sportingu doma (1:1) in Schalkeju v gosteh (1:1) sta torej poskrbela za nekaj previdnosti v taboru Angležev.

Postava Chelseaja na tekmi proti Crystal Palacu:

Chelsea (4-2-3-1): Courtois; Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fàbregas, Matić; Willian, Oscar, Hazard; Rémy.
Na klopi: Čech; Zouma, Filipe Luís, Mikel, Solanke, Salah, Drogba

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.