Šport
12 ogledov

Chelsea maršira proti naslovu

Agüero Manchester City Tottenham EPL
1/14
EPA
Uvodno tekmo kola je s štirimi goli Sergia Agüera dobil Manchester City, ki je doma premagal Tottenham (4:1). Chelsea je rutinirano slavil pri Palacu (1:2), Arsenal pa je doma le remiziral s Hullom (2:2). Southampton je proti Sunderlandu zabeležil najvišjo zmago letošnjega prvenstva (8:0).

Varovanci Manuela Pellegrinija so na Etihadu zanesljivo slavili proti Tottenhamu (4:1) in se utrdili na drugem mestu. Vse štiri gole za domače je zabil Sergio Agüero, Argentinec je ob tem zgrešil še enajstmetrovko.

Tekma je bila polna tempa in priložnosti, bolje pa jo je odprl Tottenham, a Joe Hart je ostal nepremagan kljub nekaj obetavnim situacijam. Kazen za zapravljeno je prišla v 13. minuti, ko je prvič udaril Agüero, ob zadetku je močno dišalo po prepovedanem položaju Franka Lamparda, ki je stal tik pred Hugom Llorisom in mu oviral pogled. Gostje so izenačili že po dveh minutah: Fernando je izgubil žogo na svoji polovici, Roberto Soldado je pravočasno oddal do Christiana Eriksena, Danec pa je bil dovolj natančen.

V 20. minuti je Erika Lamela neprevidno startal na Lamparda in zakrivil najstrožjo kazen, s katere je zadel Agüero. Slednji bi v 32. minuti že lahko kompletiral svoj "hat-trick", a mu je Lloris tokrat ubranil strel z bele točke, potem ko je Younes Kaboul spotaknil Davida Silvo. City je ob koncu polčasa zapravil še nekaj lepih priložnosti.

S četrtim golom prehitel Téveza

V drugem polčasu je imel Tottenham v 62. minuti idealno priložnost, da se vrne v igro, ko je Martin Demichelis podrl Soldada na robu kazenskega prostora. Španec je enajstmetrovko izvedel kar sam, a je to storil zelo slabo in Hart je strel ubranil.

Nekaj minut kasneje je bilo srečanje praktično odločeno. Federico Fazio je na svojem debiju v Premier ligi v čisti priložnosti zrušil Agüera, domači napadalec pa je nato vendarle dosegel svoj tretji gol. Kmalu je dodal še četrtega, s katerim je postal najboljši strelec Manchester Cityja v Premiershipu. 

Chelsea koraka proti naslovu

Londonski Chelsea je na gostovanju pri Crystal Palacu prišel do nove zmage (1:2) in v letošnjem prvenstvu ostaja nepremagan. Mrežo domačih je že v šesti minuti načel Oscar s fantastičnim prostim strelom, ki ga Julian Speroni ni zmogel ustaviti. V zaključku prvega dela na Selhurst Parku smo videli kar dve izključitvi. V 40. minuti je César Azpilicueta izgubil kontrolo nad žogo in z obema nogama podrl Mileta Jedinaka, za kar si je prislužil neposreden rdeči karton. Že čez tri minute so bile moči spet izenačene, ko je svoj drugi rumeni karton prejel Damien Delaney.

V drugem polčasu je Chelsea popolnoma zagospodaril na zelenici in hitro povišal prednost. Po akciji, v kateri sta sodelovala tudi Eden Hazard in Oscar, je zadel Cesc Fàbregas. To je bil prvi prvenstveni gol Katalonca v dresu Chelseaja, zadnjega je zabil prav svojemu sedanjemu klubu v dresu Arsenala in sicer 27. decembra 2010. V zaključku je Frazier Campbell po podaji Wilfrieda Zahaja znižal prednost gostov, ki pa so do konca zadržali naskok in nadaljujejo svoj pohod proti ligaškemu naslovu.

Arsenal izgubil dve točki   

Londonski Arsenal je doma meril s Hull Cityjem, od katerega je bil boljši že v zadnjem finalu pokala FA. Tokrat so topničarji iztržili le remi (2:2), za katerega je v zaključku poskrbel Danny Welbeck. Lepo popoldne za domače navijače je v 15. minuti najavil Alexis Sánchez, ki je natančno zadel, potem ko je zlahka preigral Curtisa Daviesa, a je že nekaj trenutkov kasneje izenačil Mohamed Diamé. Domači so protestirali, da je bil predhodno storjen prekršek nad Mathieujem Flaminijem.

Že takoj na začetku nadaljevanja so domači navijači doživeli nov šok. Abel Hernández je ušel Peru Mertesackerju in z glavo popeljal tigre v presenetljivo vodstvo. Arsenal se je skozi celoten drugi polčas prizadeval za izenačenje, ki mu ga je v 91. minuti prinesel Welbeck. Slednji je ostal priseben po preigravanju in podaji Sáncheza. V sodnikovem dodatku so domači zapretili še prek Santija Cazorle in Joela Campbella, a je ostalo pri remiju.

Premier league, 8. kolo:

Manchester City : Tottenham 4:1 (2:1)
Agüero 13., 20./11m, 68./11m, 75.; Eriksen 15.
RK: Fazio 67 (Spurs)
Agüero (City) je v 32. minuti zapravil 11-metrovko; Soldado (Spurs) pa v 62.

Arsenal : Hull City 2:2 (1:1)
Sánchez 13; Diamé 17., Hernández 46.

Burnley : West Ham United 1:3 (0:0)
Boyd 60.; Sakho 49., Valencia 54., C. Cole 71.

Crystal Palace : Chelsea 0:2 (0:1)
Oscar 6., Fàbregas 51.
RK: Delaney (Palace) 43.; Azpilicueta (Chelsea) 40.

Everton : Aston Villa 3:0 (1:0)
Jagielka 18., Lukaku 48., Coleman 77.

Newcastle United : Leicester City 1:0 (0:0)
Obertan 71.

Southampton : Sunderland 8:0 (3:0)
Vergini 12./ag, Pellè 18., 69, Cork 37., Bridgcutt 63./ag, Tadić 78., Wanyama 80., Mané 86.

Nedelja ob 14.30:
QPR - Liverpool

Ob 17.00:
Stoke City - Swansea City

Ponedeljek ob 21.00:
WBA - Manchester United

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.