Šport
24 ogledov

Sinhrona plavalka v umetni komi

baku evropske igre 2015 EPA
Avstrijka Vanessa Šahinović je po včerajšnji nesreči, ko jo je zbil avtobus, v umetni komi. Grozi ji celo invalidski voziček.

Mlada avstrijska sinhrona plavalka Vanessa Šahinović, ki se je poškodovala v četrtkovi nesreči ob robu prvih evropskih iger v Bakuju, je v dunajski bolnišnici, kjer so jo zdravniki dali v umetno komo. Tekmovalka je izven smrtne nevarnosti, ima pa več zlomov in v najslabšem primeru ji grozijo trajne posledice, morda celo invalidski voziček.

V nesreči na robu atletske vasi sta bili ob 15-letni Šahinovićevi poškodovani še Verena Breit in Luna Pajer. Iz neznanih razlogov je voznik uradnega prevoza za športnike namreč zapeljal na pločnik in zadel trojico avstrijskih plavalk. Zaradi hujših poškodb so Šahinovićevo in Pajerjevo nato po prvi oskrbi v Bakuju s posebnim letalom prepeljali v bolnišnico na Dunaju.

Priče nesreči so bili tudi nekateri slovenski športniki. "Začelo se je vpitje, kot bi šlo najmanj za napad na olimpijsko vas," je prvi občutek razložil slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, žalosten zaradi hudih poškodb, ki so jih utrpele mlade športnice, ki so se prvič v karieri udeležile velikega športnega tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.