Šport
33 ogledov

Skakalci in Drevova razveselili RTVS

peter prevc EPA
Svetovno prvenstvo v poletih, ki je na Kulmu potekalo pretekli konec tedna, si je preko malih ekranov ogledala množica Slovencev.

Peter Prevc je po dveh petkovih in eni sobotni seriji na Kulmu postal svetovni prvak v smučarskih poletih, medtem ko je ekipa Slovenije v nedeljo ostala brez medalje, saj je dosegla četrto mesto. 

Slovenijo je predvsem po zaslugi Petra Prevca v zadnjih tednih zajela "skakalna mrzlica", kar se je odrazilo tudi v množičnem obisku kulmske letalnice s sončne strani Alp. Še precej več ljudi pa si je vzelo čas za televizijsko spremljanje poletov.

Najbolj gledana sobotna serija

Posamično tekmo (petek in sobota) je v povprečju spremljalo 363.500 ljudi, kar predstavlja 18,5-odstotni delež prebivalstva, starejšega od štirih let. To pomeni, da je polete gledalo 69 odstotkov takratnih televizijskih gledalcev.

Najvišjo gledanost na posamični tekmi je dosegla sobotna tretja serija. Ogledalo si jo je 515.300 oseb (26,3 odstotka tistih, ki so starejši od štirih let). Omenjena številka je predstavljala kar 79-odstotni delež vseh takratnih gledalcev televizije v Sloveniji. Vsaj minuto te serije si je ogledalo 639.400 različnih oseb.

Visoko gledanost je imela tudi nedeljska ekipna tekma. Povprečno jo je gledalo 522.300 gledalcev, starejših od štirih let (74-odstotni delež vseh takratnih gledalcev).

Odlična gledanost veleslaloma

Po podatkih raziskave, ki jo je na vzorcu 450 gospodinjstev opravila agencija AGB Nielsen Media Research, je bila dobro gledana tudi druga vožnja nedeljskega ženskega veleslaloma, na katerem je Ana Drev osvojila drugo mesto. 

Finale si je ogledalo 266.600 oseb, starejših od štirih let, kar predstavlja 47-odstotni delež takratnih gledalcev.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.