Šport
487 ogledov

Skoki s Starega mostu v hladno Neretvo

skoki v vodo stari most mostar
1/75
Miro Podgoršek
Zadnja julijska nedelja je v Mostarju rezervirana za skoke s Starega mostu. Letos so bili skoki v hladno Neretvo že 445. po vrsti. Pogumneže, tudi tri Slovence, poglejte v galeriji.

Višina Starega mostu v Mostarju je od 21 do 22 metrov, globina Neretve, ki tudi v najtoplejših poletnih mesecih ne preseže 15° Celzija, pa je pod mostom borih tri do štiri metre in pol. Letos so se po enoletnem premoru v Mostar odpravili tudi slovenski skakalci z višin. Gorenjsko je zastopal  Jeseničan Jernej Klinar, Štajersko pa Aleš Karničnik in Darko Cimerman. Prva dva sta v Mostarju že nastopila, tretji pa je tu nastopil prvič.

Skoki so potekali v dveh kategorijah: na noge in na glavo. Tuji skakalci lahko skačejo le v kategoriji skokov na glavo. Klinar je suvereno pokazal, da tudi na Jesenicah skakalci v vodo pridno trenirajo, debitant Cimerman pa se je uvrstil v finalno serijo in na koncu zasedel šesto mesto v konkurenci 23 skakalcev. Karničnik je zaradi lažje poškodbe rame skočil samo ekshibicijski skok, s katerim je prav tako navdušil večtisočglavo množico pod mostom.

Tokrat je zmagovalni pokal prejel petkratni zmagovalec Lorens Listo iz Mostarja, drugo mesto je zasedel Sarajevčan Dino Bajrić, tretje pa Aleksandar Simanić iz Srbije. Najmlajši skakalec je štel le 17 let.  V obeh kategorijah skupaj je nastopilo 45 skakalcev iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.