Šport
19 ogledov

Slab dan za vodilna moštva

nhl boston new york rangers Reuters
Chicago Blackhawks - vodilna ekipa lige NHL - so ponoči gostili drugo najboljše moštvo zahodne konference, Anaheim Ducks. Uspešnejše je bilo moštvo iz Kalifornije, ki je slavilo po kazenskih strelih.

Eden izmed najboljših na obračunu je bil švedski vratar gostov Viktor Fasth, ki je obranil dva kazenska strela. Fasth, ki je v NHL začel šele svojo šesto tekmo - na vseh je zmagal - je tako postal prvi vratar s takšnim dosežkom po Danu Ellisu, ki mu je to uspelo med 18. februarjem 2004, ko je še igral za Dallas Stars, in 29. novembrom 2007, ko je bil član Nashville Predators.

"Vedno trdo delaš, da lahko igraš. Ko pa igraš, trdo garaš, da zmagaš. Ničesar ne jemljem za samoumevno. Vsak dan se moram truditi za svojo priložnost in igranje, ko me trener potrebuje," pravi Fasth, ki trenutno zapolnjuje vrzel po poškodbi prvega vratarja Jonasa Hillerja.

nhl ottawa buffalo | Avtor: Reuters Reuters
Na vprašanje, kaj v tej zaenkrat uspešni Fasthovi zgodbi je pustilo največji vtis, je trener Anaheima Bruce Boudreau odgovoril: "Gotovo to, da ima 30 let, da je igral na Švedskem in da nihče od nas - vključno z mano do začetka sezone - nikoli prej ni slišal zanj. Nisem vedel, kaj pričakovati od njega. Je pa zelo miren; pomirja prav vse, ko je v formi. Igralcem pred seboj vnaša zaupanje."

Poraz je doživela tudi najboljša ekipa vzhodne konference; New Jersey Devils so morali priznati premoč Carolini (2:4). Tekmo je v zadnji tretjini z dvema goloma odločil Jiri Tlusty. Po kazenskih strelih je s 3:4 izgubilo tudi drugo najboljše moštvo vzhoda Boston, od katerega so bili boljši New York Rangers.

Liga NHL; izidi:

New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 2:4
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 2:0
Florida Panthers : Washington Capitals 5:6*
Nashville Predators : San Jose Sharks 1:0*
Edmonton Oilers : Dallas Stars 1:4
Boston Bruins : New York Rangers 3:4**
Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 3:4**
Winnipeg Jets : Philadelphia Flyers 2:3
Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 2:3**
Vancouver Canucks : Minnesota Wild 2:1

* - po podaljšku
**- po kazenskih strelih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.