Šport
48 ogledov

Slaba noč za naše južne sosede

luka stepančić EPA
Hrvaški olimpijci so v noči na četrtek na OI v Rio de Janeiru nanizali nekaj bolečih in nepričakovanih porazov.

Za našimi južnimi sosedi je zahtevna noč v Rio de Janeiru. Začelo se je s porazom taekwondoistke Lucije Zaninović, ki je v četrtfinalu turnirja do 49 kilogamov morala priznati premoč Yasmine Aziez.

Hrvatica je pred olimpijskim obračunom v medsebojnih dvobojih vodila z 8-0. Zaninovićeva je veljala za eno od favoritk za medalje, nasprotnica pa ji je poraz prizadejala pet sekund pred koncem borbe.

Še bolj boleča pa sta bila poraza v ekipnih športih. Hrvaška rokometna reprezentanca je v četrtfinalu, kjer je na nepremostljivo oviro naletela tudi Slovenija, izgubila proti Poljski (27:30). Kockasti, ki so pred nekaj meseci Poljake premagali s 14 goli razlike, so pred tekmo veljali za favorite.

Za piko na i so se v četrtfinalu poslovili še hrvaški košarkarji. Kockasti so si v težki skupini priigrali prvo mesto in se za preboj med najboljše štiri ekipe pomerili s Srbi.

Hrvaška je ob polčasu še vodila, v tretji četrtini pa povsem razpadla in nasprotniku omogočila, da je pobegnil na 14 točk prednosti. V zaključku so se Hrvati uspeli vrniti, a časa za preobrat ni bilo več (83:86).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.