Šport
12 ogledov

'Slap' pogoltnil svetovnega prvaka

jorge lorenzo Youtube
Na prvem prostem treningu pred dirko za VN Nemčije so nesrečo doživeli kar trije dirkači razreda motoGP, med njimi tudi aktualni svetovni prvak.

Španec Jorge Lorenzo je bil eden od treh dirkačev, ki so postali žrtev zloglasnega 11. ovinka na dirkališču Sachsenring, kjer bo v nedeljo na sporedu deveta letošnja preizkušnja elitnega motociklističnega razreda.

Pred dirkačem Yamahe sta na istem mestu padla Scott Redding in Stefan Bradl, ki sta jo odnesla brez posledic. Aktualni svetovni prvak je po nesreči opravil preventivni pregled leve roke in zapestja, rezultati pa na srečo niso razkrili nobenega razloga za skrb.

Motociklistična karavana se je po tritedenskem premoru iz Assna preselila Hohenstein-Ernstthal, ki bo gostil dirko za VN Nemčije. V skupnem seštevku elitnega razreda vodi Marc Márquez, ki ima 24 točk prednosti pred Lorenzom in 42 pred Valentinom Rossijem.

Slednji bo v Nemčiji poskušal nadoknaditi zamujeno priložnost na Nizozemskem, kjer je v preveliki želji, da bi se v odlepil od zasledovalcev, naredil napako in končal v pesku.

 
Komentarjev 1
  • leonardo 17:39 15.julij 2016.

    Ali mogoče veste kaj pomeni beseda " pogoltnil"?