Šport
45 ogledov

Slekel majico in izgubil zlato

Mahiedine Mekhissi-Benabbad EPA
Francoz Mekhissi-Benabbad je bil na evropskem prvenstvu zaradi nešportnega obnašanja diskvalificiran na 3000 m zapreke.

Na 3000 m zapreke si je konraverzni Francoz Mahiedine Mekhissi-Benabbad slekel majico še pred prehodom zadnje ovire na začetku ciljne ravnine in z visoko dvignjenimi rokami prišel v cilj. To bi bil njegov tretji naslov, vendar je dobil rumeni karton zaradi nešportnega obnašanja, pozneje pa so ga še diskvalificirali. Zlato je tako osvojil njegov rojak Yoann Kowal (8:26,66), srebro Poljak Krystian Zalewski (8:27,11), bron pa Španec Angel Mullera (8:29,16).

Sergej Šubenko je ubranil naslov na visokih ovirah, najbližje pa sta mu bila tokrat Britanec William Sharman (13,27) in Francoz Dimitri Bascou (13,28). Francoski dan je zaokrožil Benjamin Compaore (17,46), ki je prepričljivo osvojil naslov, Rusa Ljukman Adams (17,09 m) in Aleksej Fjodorov (17,04 m) sta krepko zaostala.

Rusinja Jelmira Alembekova je postala evropska prvakinja v hitri hoji na 20 km (1:27:56). Nekdanja mladinska svetovna prvakinja je za svoje prvo člansko odličje na velikih tekmah ugnala Ukrajinko Ljudmilo Oljanovsko (1:28:07), ki je za sekundo prehitela Čehinjo Anežko Drahotovo na tretjem mestu (1:28:08).

V skoku s palico je četrti naslov, odkar je bila pred 16 leti ta disciplina uvedena v program EP, osvojila Rusinja. Anželika Sidorova je v zadnjem poskusu preskočila 4,65 m. Srebro je šlo v Grčijo z Ekaterini Stefanidi (4,60 m), bron pa je zaradi večjega števila poskusov z isto višino osvojila druga Rusinja Anželina Šuk-Krasnova.

Čehinja Barbora Špotakova (64,41 m) je osvojila svoj prvi evropski naslov v metu kopja. Martina Ratej je bila šesta

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.