Šport
123 ogledov

"Slovak" Božič pri Cofidisu

borut božič astana EPA
Cofidis je podaljšal pogodbo z Nacerjem Bouhannijem, slednjemu pa bo odslej pomagal tudi Borut Božič.

Kolesarska ekipa Cofidis je objavila, da je podaljšala pogodbo s sprinterjem Nacerjem Bouhannijem in podpisala nove pogodbe še s tremi novinci. Na svoji spletni strani je zapisala, da je eden izmed novincev tudi 35-letni Slovak Borut Božič, očitno se ni dobro pozanimala o državljanstvu kolesarja, ki je zadnje sezone preživel pri Astani.

Kolesar iz Idrije novice še ni potrdil, saj je trenutno na letu za Richmond, kjer ga v nedeljo čaka cestna dirka svetovnega prvenstva.

Cofidis je s slovenskim sprinterjem poskrbel predvsem za podporo Bouhanniju, ki je v tem letu zmagal desetkrat, čeprav je moral zaradi hudih padcev izpustiti kar nekaj dirk, vključno s francosko in špansko pentljo. Petindvajsetletni Bouhanni se je Cofidisu sicer pridružil pred začetkom sezone. Zdaj se mu bo pridružil s tudi brat Rayane, mladinski francoski prvak leta 2014. Za 19-letnik je to prva profesionalna pogodba.

Ekipa je prav tako podpisala pogodbo s specialistom za vzpone Francozom Arnoldom Jeannessonom, ki je prišel iz moštva Francaise Des Jeux.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.