Šport
25 ogledov

Slovenca želita na evropski vrh

Uroš Zorman Kielce Flensburg EPA
Lanxess Arena v Kölnu bo konec tega tedna sedmič zaporedoma gostila vrhunec evropske rokometne lige prvakov.

Sobotna polfinalna para zaključnega turnirja četverice sta Vive Tauron Kielce - Paris St. Germain (15.15) in Kiel - Veszprem (18.00), slovenske barve pa bosta zastopala Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce) in Gašper Marguč (Veszprem).

Na lanskem sklepnem turnirju v Nemčiji je smetano pobrala Barcelona, ki je letos izpadla v četrtfinalu po porazu s Kielom. Slovita severnonemška ekipa v zadnjem desetletju kroji vrh rokometnega klubskega dogajanja na stari celini, na svojih tleh pa bo naskakovala že četrto zmago v tem tekmovanju po letih 2007, 2010 in 2012. A njene tekmice bodo naredile vse, da ji pokvarijo račune, zasedbe iz Pariza, Veszprema in Kielca pa se bodo hkrati prvič skušale povzpeti na evropski klubski prestol.

Boj velikih trenerskih imen

Še posebej motivirana bo s katarskim denarjem gnana francoska zasedba, ki je pred začetkom sezone v svoje vrste zvabila Nikolo Karabatića, v zadnjem desetletju zagotovo najbolj razburljivega rokometaša na svetu. Francoski reprezentant je prispeval dodaten veter v jadra mednarodno pisani zvezdniški zasedbi, ki želi v tej sezoni priti do samega končnega cilja in upravičiti velikanski vložek emirjev z Bližnjega vzhoda. Tudi Zormanova poljska in Margučeva madžarska zasedba imata svojo računico, obe bosta skušali unovčiti svoje bogate izkušnje iz minulih let, ko sta bili zelo blizu končnemu zmagoslavju.

Bolj ali manj je jasno, da se bo že na polfinalnih tekmah razvnel pravi gladiatorski boj, na prav vseh dvobojih pa bodo odločale malenkosti, dnevna pripravljenost, navdih posameznikov in taktične ukane nekdanjega stratega slovenske moške reprezentance in Celja Pivovarne Laško Zvonimirja Serdarušića (PSG), Talanta Dušebajeva (Kielce), Alfreda Gislasona (Kiel) in Xavierja Sabateja (Veszprem).

Spored zaključnega turnirja v Kölnu:

Sobota, 28. maj:
15.15 Vive Tauron Kielce - Paris Saint-Germain
18.00 Kiel - Veszprem

Nedelja, 29. maj:
15.15 tekma za 3. mesto
18.00 finale

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.