Šport
626 ogledov

Slovenci trpeli v jutranjem terminu: "Ob tej uri res nismo vajeni igrati"

Slovenija odbjoka Profimedia
Slovenski odbojkarji so na uvodni kvalifikacijski tekmi za OI 2024 suvereno premagali Tunizijce.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Tokiu z zanesljivo zmago začela kvalifikacije za olimpijske igre leta 2024 v Parizu. Tunizijo je brez težav premagala s 3:0 (20, 18, 21).

Varovanci Gheorgheja Cretuja, ki so z izjemo same končnice tretjega niza, ko je Uroš Planinšič na mestu organizatorja igre zamenjal Dejana Vinčića, Nik Mujanović na korektorju Roka Možića, Sašo Štalekar pa na bloku Alena Pajenka, igrali z najboljšo možno postavo, niso bili niti enkrat v položaju, ko bi lahko pomislili, da tekme ne bi dobili.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Kvalifikacije za OI Šport Slovenija s suvereno zmago začela boj za olimpijske igre

"Dobro, da smo se z jutranjimi treningi vsaj malo privadili na zgodnjo uro začetka tekem. Ob 10. uri praktično nikoli ne igramo, zato nam je to kar predstavljalo težavo. Začeli smo v krču, a se vseeno dokaj hitro sprostili in začeli igrati našo igro, posledica je bila gladka zmaga," je po tekmi povedal Klemen Čebulj.

Bloker slovenske izbrane vrste Alen Pajenk je poudaril, da je končni rezultat srečanja malce varljiv. "Tekma ni bila tako lahka, kot je mogoče videti. Mučila nas je predvsem zgodnja ura, ob 10. uri res nismo vajeni igrati. A važno je, da smo zmagali, da s smo zanesljivo odprli turnir. Za naslednje tekme pa se bo treba prej zbuditi, prej priti na tekmo in začeti igrati že od prve točke," je dejal.

Slovenija odbjoka | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.