Šport
104 ogledov

Slovenci zelo zadovoljni

slovenija odbojka reprezentanca EPA
Žreb določil skupine za SP 2018.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu 2018 v Italiji in Bolgariji igrala v skupini A skupaj z gostitelji Italijo, Argentino, Japonsko, Belgijo in Dominikansko republiko. Tako je odločil današnji žreb v Firencah.

V skupini B bodo igrali Brazilija, Kanada, Francija, Egipt, Kitajska in Nizozemska, v skupini C ZDA, Rusija, Srbija, Avstralija, Tunizija in Kamerun, v skupini D pa Bolgarija, Poljska, Iran, Kuba, Finska in Portoriko.

Prvenstvo bo med 10. do 30. septembrom, in sicer v osmih mestih, v italijanskih Rimu, Firencah, Bariju, Milanu in Bologni ter v bolgarskih Varni, Ruseju in Sofiji. Veliki finale bo v Torinu.

V slovenskem taboru so s tekmeci, ki jim jih je namenil žreb, zelo zadovoljni. Prvi se je na rezultate žreba za Odbojkarsko zvezo Slovenije odzval selektor Slobodan Kovač, ki poudarja, da na svetovnem prvenstvu slabe reprezentance ni, a vseeno meni, da je bil žreb Sloveniji precej naklonjen: "Mislim, da smo lahko s skupino, ki smo jo dobili, zadovoljni. Nikogar ne smemo podcenjevati, saj so Italija, Japonska, Belgija in Avstralija ekipe, ki jih je treba spoštovati. Tudi na Dominikansko republiko ne smemo pozabiti. Ampak lahko smo zadovoljni z žrebom in če bomo igrali dobro, lahko upamo na ugoden rezultat. V skupini bi lahko imeli še močnejše reprezentance, tako da se je izšlo precej dobro."

Dolgoletni slovenski reprezentant Alen Pajenk je žreb pospremil z zanimanjem: "Lahko rečem, da smo zelo zadovoljni z našo skupino, sploh glede na to, kakšne so ostale tri. Italija, Argentina, Belgija, Japonska in Dominikanska republika seveda niso slabe ekipe, vseeno pa je lažje igrati proti njim, kot pa recimo proti Srbiji, Rusiji ali Braziliji. Žreb nas je uvrstil v precej dobro skupino."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.