Šport > Nogomet
80 ogledov

Zveza nagradila igralce in vodstvo

nigerija Epa
Nogometaši Nigerije in strokovni štab si bodo razdelili lep kos finančne pogače, ki jo bo za uvrstitev na SP 2018 izplačala Fifa.

Nigerijska nogometna zveza je sporočila, da bo reprezentantom in strokovnim delavcem izplačala skupno 2,4 milijona dolarjev denarne nagrade za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji, je potrdil predstavnik zveze.

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo vsem reprezentancam izplačala po osem milijonov dolarjev za nastop. "Od tega bomo 2,4 milijona dolarjev bonusa razdelili med ekipo," je dejal Ademola Olajire.

Zgolj z uvrstitvijo na SP bo posamezna zveza zaslužila osem milijonov dolarjev, Fifa pa bo vsakemu udeležencu tudi povrnila stroške priprav v višini 1,5 milijona.

Vsak nov korak naprej na mundialu prinaša s seboj tudi nov zaslužek. Preboj do osmine finala prinaša 12 milijonov dolarjev, četrtfinalni nastop je vreden 16 milijonov, četrto mesto 22 milijonov, tretje mesto 24 milijonov, finalist bo prejel 28 milijonov, svetovni prvak pa bo zaslužil 38 milijonov dolarjev.

Fifa je glede na prejšnji mundial v Braziliji povišala nagradni sklad za SP v Rusiji na 400 milijonov dolarjev, kar je 12-odstotno povečanje. Zadnji svetovni prvaki Nemci so v Braziliji z naslovom zaslužili 35 milijonov dolarjev.

Naslednje leto bo Nigerija še šestič nastopila na SP, trikrat doslej pa se je prebila iz skupinskega dela (1994, 1998 in 2014).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.