Šport > Nogomet
5821 ogledov

Oče štirih otrok skočil pod vlak

Fifa zaščitni znak logo Epa Simbolična fotografija.
Nogometni funkcionar se ni mogel soočiti s posledicami svojih dejanj.

Nekdanji argentinski nogometni funkcionar Jorge Delhon je storil samomor na dan, ko ga je Alejandro Burzaco na sodišču v New Yorku v okviru obsežne preiskave korupcije v Mednarodni nogometni zvezi Fifi obtožil sprejemanja podkupnin, poročajo argentinski mediji. Delhon se je v predmestju Buenos Airesa vrgel pod vlak, poročata Clarin in La Nacion.

Argentinski mediji poročajo, da se je 52-letni odvetnik Delhon ubil v predmestju Lanus, po poročilu policije ga je sprevodnik vlaka opazil in takoj zategnil ročno zavoro, a je bilo za očeta štirih otrok že prepozno.

Ta teden se je v New Yorku odprl nov proces v zvezi s korupcijo v Fifi, Burzaco, nekdaj eden vodilnih tržnikov v športu pa je v torek na sodišču pričal, da sta Delhon in Pablo Paladino sprejela več milijonov dolarjev podkupnin v zameno za trženjske pravice za prenose nogometnih tekem.

Argentinski mediji poročajo, da sta oba moška delovala na projektu Nogomet za vse, vladnem programu pod vodstvom nekdanje predsednice Cristine Kirchner, ki ima pravice za nogometne prenose v Argentini.

Burzaco, nekdanji predsednik podjetja Torneos y Competencias S.A., je na zveznem sodišču v New Yorku pričal, kako je njegovo podjetje preko desetletja izplačalo milijone dolarjev podkupnin članom izvršnega odbora Južnoameriške nogometne zveze Conmebol, da si je zagotovilo televizijske pravice za velike nogometne turnirje.

Burzaco, ki je že novembra 2015 priznal krivdo za izsiljevanje, denarno prevaro in pranje denarja, je eden od 42 uradnikov in vodstvenih delavcev, ki so obtoženi v Fifinem škandalu, tako imenovani aferi "Fifagate".

Še proti trem Južnoameričanom v New Yorku še poteka sojenje; na tapeti so Jose Maria Marin, nekdanji šef brazilske nogometne zveze, nekdanji podpredsednik Fife Juan Angel Napout in Manuel Braga, ki je vodil perujsko nogometno zvezo do leta 2014.

Komentarjev 2
  • ljubodoma 12:21 15.november 2017.

    Na žalost nekaterih sem še živ . . .

  • ljubodoma 12:20 15.november 2017.

    Ate majo prav, nogomet je drag šport, zato se ne ukvarjam z njim !