Šport
34 ogledov

Slovenci igrajo za finale

sport 08.06.13, odbojka, Slovenija, Hrvaska, kvalifikacije za EP, Stozice, Slove Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji se bodo nocoj pomerili z Grčijo za uvrstitev v finale evropske lige.

Slovensko odbojkarsko reprezentanco ob 20. uri čaka ena najpomembnejših tekem, če ne najpomembnejša, v sezoni. V Mariboru se bodo v povratni tekmi polfinala evropske lige še drugič pomerili z Grki, branili bodo minimalno zmago iz Soluna. Za uvrstitev v finale bodo tudi tokrat potrebovali zmago, ali vsaj poraz z 2:3 ter dobljeni zlati niz.

V prvi tekmi Slovenci niso pokazali najboljše predstave, a so vseeno zmagali, tako da lahko optimistično gledajo tudi na dvoboj v Mariboru. Če bodo servirali vsaj tako kot v Solunu in če v napadu ne bodo delali napak, ne bi smeli imeti večjih težav, čeprav nihče v slovenskem taboru ne meni, da se bodo do zmage sprehodili. "Pričakujem podobno tekmo v Solunu, se pravi zahtevno tako v fizičnem kot v psihičnem smislu," meni kapetan Tine Urnaut, medtem ko organizator igre Matija Jereb, ki je v Solunu zamenjal poškodovanega Gregorja Ropreta opozarja, da se je treba umiriti in odigrati brez živčnosti: "Vložek je velik, a moramo pozabiti in zaigrati, tako kot znamo. V Solunu smo bili živčni, verjamem, da bomo v domači dvorani in pred domačim občinstvom bolj sproščeni."

Selektor Luka Slabe dan pred tekmo še mi vedel, ali bo lahko računal na Ropreta in na blokerja Uroša Pavlovića. "Grki imajo vsekakor dobro ekipo, podobno tekmo kot v Solunu, lahko pričakujemo tudi v Mariboru, vendar se zavedamo svoje moči in verjamem v našo zmago. Seveda pa bomo spoštovali tudi tekmece," je pred tekmo razmišlja Slabe, prvi mož na klopi Grčije Sotirios Drikos pa je menil: "Kot smo pričakovali, je bila prva tekma zelo izenačena. Na koncu smo izgubili zaradi prevelikega števila lastnih napak, vendar končni izid kaže, da smo bili do konca v igri. Mislim, da je še vse odprto. V moji ekipi so sami borci, ki se ne bodo kar tako predali. Prepričan sem, da lahko v Mariboru igramo še bolje, kot smo igrali na prvi tekmi in da se lahko uvrstimo v finale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.