Šport
379 ogledov

Slovenci na tretji tekmi še do tretje zmage

slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Slovenski odbojkarji v ligi narodov še tretjič zmagali, s 3:2 so bili boljši od Kanade.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v ligi narodov nadaljuje zmagovito serijo. Po Nizozemski in Franciji je na turnirju v Antalyi premagala še Kanado, a pri tem ni imela lahkega dela. Izid tekme je bil 3:2 (-22, 18, 18, -21, 10), z zmago pa se je še bolj približala olimpijskemu nastopu v Parizu.

V igri Slovenije je bilo tokrat nekaj nihanj, kar je za ta del sezone povsem običajno, a na koncu ta nihanja niso bila usodna, še petič na petih medsebojnih tekmah je Kanada padla. Slovenci so lahko zadovoljni z rezultatom, tudi z izvedbo servisov, v drugih elementih pa imajo rezerve, ki jih bodo poskušali aktivirati v nadaljevanju sezone.

Na tekmi s Kanado se je v slovensko vrsto vrnil kapetan Tine Urnaut, ki zaradi manjše poškodbe ni igral na tekmi s Francijo, med gledalci pa je zaradi zdravstvenih težav ostal Žiga Štern, na klopi ga je zamenjal mladi Luka Marovt. Slovenska ekipa se je pred tekmo zavedala moči kanadske reprezentance, pri katerih blesti predvsem trojka Stephen Maar, Arthur Schwarz in Eric Loeppky, vsi so si letos kruh služili pri italijanskemu podprvaku Monzi, hitro pa se je lahko prepričala, da so bila opozorila o kakovosti tekmecem povsem na mestu.

Kanadčani so povedli s 6:1 in 9:3, Slovenci so se po zaslugi dobrih servisov, predvsem Gregorja Ropreta in Jana Kozamernika, nekajkrat povsem približali, zadnjič po točki Klemna Čebulja za 20:22. Toda zadnjega koraka jim ni uspelo napraviti, tako da so uvodni niz izgubili.

Klemen Čebulj | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Toda v nadaljevanju so vendarle pokazali, da tekme ne mislijo izgubiti. Povsem so prevzeli pobudo na igrišču, v drugem nizu imeli ves čas od tri do štiri točke prednosti, za odločilno serijo pa so poskrbeli servisi Urnauta, po njegovem asu se je na semaforju svetil rezultat 23:16. Niz je bil v slovenskih rokah, ki so bilo nato mirne tudi v tretjem, ta je imel podoben potek kot drugi.

Je pa prišlo do krize v slovenski igri v četrtem. Po zaostanku 4:6 so Kanadčani dosegli sedem zaporednih točk, na slovenski strani je šepal predvsem sprejem, zaradi katerega je Čebulja za nekaj časa zamenjal Rok Bračko, Janija Kovačiča pa Urban Toman. Z menjavo je Cretu ustavil nalet tekmecev, toda preobrata vendarle ni bilo, niz je šel v roke Kanadčanov.

Ti pa so bili v odločilnem nizu nemočni. Ustavili so jih predvsem servisi, najprej Čebulja, nato še Ropreta in Šterna, Čebulj je v zaključku prevzel odgovornost tudi v napadu, to je storil uspešno, po izenačenju na 6:6 Slovenci niso več dopustili, da jih tekmec ogrozi.

Pri zmagovalcih je Tonček Štern dosegel 23 točk, Čebulj jih je prispeval 21, Ropret se je izkazal s štirimi asi in nasploh z dobrimi servisi.

Za konec prvega turnirja se bodo Slovenci v nedeljo pomerili še s Poljsko, eno najboljših reprezentanc na svetu, ki tudi v Antalyi igra odlično.

Komentarjev 1
  • Ender3 21:02 25.maj 2024.

    Vsa čast fantom in njihovem trenerju in strategu..

Sorodne novice