Šport
1 ogledov

Slovenci nazadovali

Vasili Žbogar Reuters
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po današnjih dveh plovih na regati za svetovni pokal v francoskem Hyeresu zdrsnil na sedmo mesto v olimpijskem razredu finn, njegovi reprezentančni kolegici Tina Mrak in Veronika Macarol pa sta trenutno enajsti v olimpijskem razredu 470.

Na regati svetovnega pokala v Hyeresu je potekal tretji tekmovalni dan, začetek jadranja je bil zaradi pomanjkanja vetra ponovno prestavljen na kasnejšo uro, vendar je organizatorjem uspelo izpeljati predvidene plove v šibkem vetru, ki je pihal s hitrostjo do osmih vozlov.

V razredu finn so odjadrali dva plova. Vasilij Žbogar po četrtkovem odličnem jadranju ne more biti povsem zadovoljen, plova je končal na 14. in 28. mestu ter zdrsnil na skupno sedmo mesto. "Danes so bile razmere zelo težke, zelo malo vetra, za vse je bilo zelo nepredvidljivo. V skupnem seštevku sem nazadoval, a za tretjim mestom zaostajam le tri točke, kar je lepa spodbuda za naprej," je povedal Žbogar, ki bo v soboto napadal višja mesta, tako kot drugi jadralci pa si predvsem želi boljših razmer na regatnem polju.

V vodstvu sta še vedno Britanca Giles Scott na prvem in Ed Wright na drugem mestu, tretji pa je Hrvat Ivan Kljaković Gašpić. Britanca na vrhu imata že kar nekaj prednosti, jadralce med tretjim in osmim mestom pa delijo samo štiri točke razlike in bodo v soboto morali potrditi svoje mesto v elitni deseterici.

Tudi Tina Mrak in Veronika Macarol sta se slabše znašli, v cilj sta prijadrali kot 33. in 21. ter sta v skupnem seštevku zdrsnili iz deseterice najboljših na skupno 11. mesto. V vodstvu sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan, drugi sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, na tretjem mestu pa Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance.

V soboto sta pred jadralkami še dva plova, ki bosta odločila, katerih deset posadk se bo pomerilo v nedeljski regati za medalje. V nedeljo se bo po deset najboljših jadralk in jadralcev v desetih olimpijskih in dveh paraolimpijskih razredih potegovalo za kolajne, za mesto na finalu svetovnega pokala v Abu Dabiju in denarne nagrade v skupni vrednosti 72.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.