Šport
565 ogledov

Slovenci odlično začeli kvalifikacije

slovenska futsal reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Slovenska reprezentanca v futsalu je visoko dobila prvo tekmo kvalifikacijskega turnirja.

V Skopju, ki gosti kvalifikacijski turnir skupine 2 za uvrstitev na SP 2020, so futsalisti Slovenije prepričljivo ugnali gostitelje Severne Makedonce (1:6). Na drugi tekmi skupine je favorizirana Ukrajina deklasirala Kosovo (7:1).

futsal Video Šport Brutalen udarec, nogometaš na nosilih z igrišča

V prvem polčasu je Slovenija prednjačila, a ni bila zbrana pri zaključnih strelih. Že pogled na statistiko je dovolj zgovoren: kar 64 odstotkov igralnega časa je bila v posesti Slovencev. Slovenci so zbrali tudi deset kotov, medtem ko Makedonci nobenega. V prvem polčasu se je izkazal domači vratar, ki je do 6. minute zbral pet obramb.

Gostitelji so se pritiska Slovenije otresli šele po sedmih minutah igre. Najprej je meril Redzep Sulejman, potem pa je za hladen tuš v slovenski vrsti poskrbel Adrijan Micevski, ki je s svoje polovice pobegnil po desnem boku in na koncu matiral Damirja Puškarja.  Kot da je to dokončno predramilo varovance Mateja Kavčiča, ki so že do konca polčasa spreobrnili potek tekme. V svoji 150. tekmi v dresu Slovenije je svoj 75. zadetek prispeval kapetan Igor Osredkar, na 2:1 je povišal Nik Zajc.

V nadaljevanju je igrala in tudi zabijala le Slovenija. Izredno razpoloženi Kristjan Čujec je zadel že po 32 sekundah igre v drugem polčasu. Po uigrani akciji s prekinitve je v 24. minuti na 1:4 povišal Matej Fideršek, končni izid 6:1 pa je še z dvema goloma postavil Čujec.

Slovenija bo  petek igrala z Ukrajino, v nedeljo pa ji bo nasproti stalo Kosovo. V zadnji del kvalifikacij potujeta prva in druga ekipa skupine, tretja in četrta pa v dodatne kvalifikacije za Euro 2022.

Svetovno prvenstvo bo prihodnje leto v Litvi, iz Evrope se bo na SP 2020 uvrstilo šest reprezentance. Slovenija še nikoli ni igrala na svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije za SP 2020 (skupina 2), 1. kolo:

Severna Makedonija - Slovenija 1:6 (1:2)
Ukrajina - Kosovo 7:1 (2:1)

LESTVICA:
1. Ukrajina 3
2. Slovenija 3
3. Severna Makedonija 0
4. Kosovo 0

Komentarjev 1
  • Avatar Kirsiolla
    Kirsiolla 00:26 25.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com