Šport
145 ogledov

Slovenci po prvovrstni senzaciji pred novim izzivom

Bojan Tokić Stanko Gruden/STA
Slovenska namiznoteniška reprezentanca je dobila četrtfinalnega nasprotnika na ekipnem EP.

Na ekipnem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Luksemburgu je slovenska moška reprezentanca v četrtek poskrbela za senzacionalno zmago nad aktualnimi evropskimi prvaki Avstrijci in se nenadejano prebila v četrtfinale, kjer jih v petkovem sporedu ob 16. uri čaka obračun s Švedsko.

Četa Jožeta Urha si je z odličnimi igrami v kvalifikacijah za EP priigrala mesto v prvi diviziji na letošnjem ekipnem EP, v Luksemburgu pa šokirala evropsko namiznoteniško javnost in z zmagama proti Slovaški in Avstriji s 3:2 poskrbela za eno izmed največjih senzacij zadnjih let. Ob standardno odličnem Bojanu Tokiću sta z zmagami svoje dodala še Darko Jorgić in Jan Žibrat, svoj del pa je dodal tudi Deni Kožul. Slovenija je v skupini B zasedla drugo mesto.

Bojan Tokić Namizni tenis Šport Padla še branilka naslova

Slovence v četrtfinalu čaka Švedska, ki je brez izgubljenega obračuna dobila skupino C in bo v tekmo v postavi Kristian in Mattias Karlsson ter Anton Kallberg vstopila kot izrazita favoritinja.

Slovenske igralke namiznega tenisa Alex Galič, Manco Fajmut, Ano Tofant in Katarino Stražar v delu žreba za razvrstitev od 17. do 24. mesta čaka obračun proti neugodnim Turkinjam, kjer glavno vlogo igra ena izmed najboljših igralk stare celine Hu Melek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.