Šport
44 ogledov

Slovenci prekršili vse dogovore

(Danska - Slovenija) Stanko Gruden/STA
Dobre predstave slovenske rokometne reprezentance v Rio de Janeiru je zasenčila bleda igra na četrtfinalnem obračunu z Danci.

Slovenija se je s četrtfinalnim porazom (30:37) poslovila od olimpijskih iger. Veselin Vujović je tekmo, na kateri je reprezentančno pot sklenil Uroš Zorman, označil za veliko sramoto. Njegovemu mnenju se pridružuje Jure Dolenec, ki se zaveda, da je bila Slovenija daleč od prave igre.

"Če bi igrali na tak način v predtekmovanju, ne bi imeli nobene zmage. To ni bila ista Slovenija kot v prejšnjih tekmah. Zakaj je do tega prišlo, težko razpravljam, je pa dejstvo, da od prve minute nismo bili pravi, da se nismo držali dogovorov, vse smo delali nasprotno od njih. V obrambi nismo pokazali nobene agresivnosti, nismo jim preprečili hitrega pretoka žoge, ki jim ustreza, nismo delali prekrškov, na ta način pa se ne da zmagati. Tekmo smo izgubili v prvem polčasu in povsem na začetku drugega, ko smo po zaostanku treh golov z igralcem manj dobili tri gole. Prišlo je do živčnosti in so nam ušli do konca. Nismo reprezentanca, kot so na primer Francozi, ki lahko dovoli tekmecem, da se odlepijo, nato pa jih z močjo in rutino ujamejo. Mi moramo biti vso tekmo stoodstotni. Danes nam to ni uspelo. Zato sem zelo razočaran,'' je povedal 27-letni član Montpelliera.

Slovenija je po besedah Mihe Zarabca odigrala najslabšo tekmo na turnirju, na kateri se ni držala dogovorov. "Težko je iskati razlog za najslabšo predstavo na turnirju. Mene jezi to, da smo se nekaj dogovorili, delali pa drugo. Popustili smo v vseh elementih igre, nismo pokazali tega, kar znamo. Zatajili smo v obrambi, ni bilo protinapadov. Razočaran sem zaradi tega, ker vem, česa smo sposobni. Vem, da smo boljši od Dancev, vem, da smo boljši od skoraj vseh reprezentanc, a tega nismo dokazali. Na tem turnirju so se nam dogajale malenkosti, ki so nas na koncu vrgle s tira. Krivi smo sami, imeli smo priložnost, ki je žal nismo izkoristili. Nismo se ustrašili, hoteli smo najboljše, smo pa še mlada ekipa, mogoče je to razlog. Enostavno danes se nam ni poklopilo, če hočeš premagati Dance, se ti to mora. Zdaj bo zelo naporno spraviti se skupaj, saj smo vsi zelo razočarani,'' je dejal Zarabec.

Podobno je razmišljal tudi Darko Cingesar: "Na žalost nismo bili pravi, ne vem, kaj naj rečem. Mislil sem, da bo drugače, žal se ni izteklo, kot smo načrtovali. Kje je razlog, je zdaj težko reči, saj so glave še vroče. Treba si bo zdaj vzeti teden ali celo mesec in razmisliti ter ugotoviti, kje so bile naše napake, da se nam ne bodo v prihodnosti ponavljale. Utrujenost se nam ni poznala, dobro smo bili pripravljeni. Če bi pokazali tako obrambo, kot smo jo v prejšnjih tekmah, bi bilo vse drugače. Če ni obrambe, tudi vratarji ne morejo ničesar. Upam, da je to neka dobra šola za naprej."

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 1
  • Presvetli 18:22 18.avgust 2016.

    Bravo naši,dosegli ste dovolj velik uspeh,med temi velesilami! Žal se moramo sprijaznit z tem dejstvom,da je to naša realnost.Nimamo igralca kateri bi rešetal nasprotnika od daleč in s tem raztegnil obrambo. Vujovič je dvignil našo ekipo vendar za vrhunske rezultate ...prikaži več nam manjkata še najmanj 2 igralca in to zelo dobra. Ne rabi vam biti žal,ker ti danci so vrhunska ekipa in mislim,da bodo premagali celo Francoze.