Šport
3 ogledov

"Slovenci so vsakič bolj zreli"

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana Spanoulis Vidmar EPA
Včerajšnji žreb EuroBasketa 2015 je odločil, da se bo slovenska košarkarska reprezentanca v skupinskem delu v Zagrebu pomerila tudi proti Grčiji, ki v zadnjih letih ne blesti na velikih tekmovanjih.

Slovenski navijači imajo lepe spomine na zadnji dvoboj proti Grkom, ki so na lanskem EuroBasketu v nabito polnih Stožicah klonili s 65:73. Septembra prihodnje leto se bodo Grki skušali maščevati v zagrebški Areni, kjer bo vzdušje v predtekmovalnem delu nedvomno vrhunsko

"Dvorana bo zagotovo nabito polna, kar je dobra stvar za košarko. Verjamem, da bo vzdušje zelo prijetno," se septembrskega spektakla veseli grški selektor Fotis Katsikaris , ki je takole pokomentiral sestavo skupine C: "Hrvaška je zelo dobra reprezentanca proti kateri smo se na zadnjih velikih tekmovanjih že pomerili. Slovenci na vsakem prvenstvu igrajo bolj zrelo, z Makedonijo pa imamo vedno zanimive bitke. Ne smemo podcenjevati Gruzijcev, medtem ko so Nizozemci nekakšni novinci in bodo zagotovo popestrili dogajanje v skupini."

Pozorni tudi na skupino D

Katsikaris se tako kot večina drugih selektorjev izogiba vnaprejšnjim napovedim: " Skupina je zelo močna, v tem trenutku pa je še prezgodaj za kalkulacije. Veliko bo odvisno od tega v kakšni postavi bomo nastopili na EuroBasketu. Križamo se s skupino D in pozorno bomo spremljali dogajanje v tej skupini. Sistem je enak kot na svetovnem prvenstvu in vsaka tekma je lahko že odločilna."

Generalni sekretar grške košarkarske zveze Panagiotis Tsagkronis je dodal: "S skupino smo lahko zadovoljni. Tekmovanje bo zelo zanimivo, svojo usodo pa bo imeli v svojih rokah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.