Šport
28 ogledov

Slovenci v troboju drugi, zmaga Hrvatom

peter mankoč evropski prvak 2011 Szczecin  EPA
Slovenska plavalna reprezentanca je konec tedna v troboju na Reki osvojila drugo mesto za Hrvaško in prepričljivo ugnala Srbijo. V pretežno mladinski vrsti sta nastopila tudi olimpijca, ilirijan Peter Mankoč in triglavanka Tanja Šmid, ki sta tekmo izkoristila za zadnji test pred igrami.

"Glede na to, da smo prvi dan prispeli zelo pozno, mi je uspelo plavati najboljši izid v sezoni na 50 prosto, delfin je bil preveč trgajoč. Popoldne na 100 prosto sem dosegel drugi najboljši izid, a obenem testiral podvodno plavanje in šel najbolje v karieri na drugih 50 metrih in sem zelo zadovoljen. Naslednji dan na 100 delfin sem naredil nekaj napak pri podvodnem plavanju, nekaj izgubil, a izid 53,7 je dober in na OI lahko plavam 52 nizko, kar je moj cilj," je bil po nastopu zadovoljen Mankoč, ki je prepričljivo zmagal na 100 delfin ter v obeh kravlovih nastopih, na 50 delfin pa je bil drugi.

Manj zadovoljna je bila z nastopom Šmidova, ki je sicer nastopala izven konkurence, a je bila na 100 prsno z 1:12,08 absolutno šele druga za radovljiško mladinsko reprezentantko Tjašo Pintar, ki je zmagala še na 400 mešano.

Med drugimi slovenskimi plavalci sta po tri zmage dosegla mladinca Gaja Natlačen in Martin Bau, po dve reprezentantki Neža Marčun in Nina Drolc ter mladinka Lucija Kous, po eno pa Robert Vovk in Ana Bjelajac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.