Šport
20 ogledov

Slovenci zlahka opravili z Avstrijci

Slovenija Avstrija EP Planinc Reuters
Slovenski odbojkarji so na svoji prvi prijateljski tekmi v okviru priprav za nastop v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo in za dodatne kvalifikacije za uvrstitev na septembrsko evropsko prvenstvo sinoči v Steinbrunnu premagali avstrijsko izbrano vrsto s 4:0.

Slovenski selektor Luka Slabe je ob svojem debiju na klopi reprezentance praktično ves čas igral z isto postavo, le v tretjem nizu sta za nekaj časa na igrišče stopila tudi Gregor Ropret in Miha Plot. To pomeni, da so tekmo začeli in končali Dejan Vinčič na mestu organizatorja igre, Tine Urnaut in Klemen Čebulj na mestu sprejemalcev, v bloku sta bila Matevž Kamnik in Matej Vidič, na mestu korektorja Mitja Gasparini, prosti igralec pa je bil Jani Kovačič.

Po dogovoru trenerjev sta reprezentanci odigrali tudi četrti niz, v katerem sta bili ekipi izenačeni do petnajste točke, z delnim izidom 6:1 pa so Slabetovi izbranci prišli do neulovljive prednosti in zanesljive zmage proti avstrijski reprezentanci, s katero bodo danes ob 17. uri igrali še eno prijateljsko tekmo.

Prijateljska tekma:

Avstrija : Slovenija 0:4 (-20, -26, -21, -21)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.