Šport
22 ogledov

Hrvati Slovencem pripravljajo peklensko vzdušje

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu merila s Hrvaško, znani pa sta tudi mesti tekem.

Prva tekma med Slovenijo in Hrvaško bo 1. junija v Kaštel Šučurcu pri Splitu, povratna pa teden pozneje v ljubljanski dvorani Stožice, kjer se bo 24. maja začel tudi turnir prvega kroga kvalifikacij za SP.

Izbranci trenerja Luke Slabeta se bodo na njem merili z Izraelom, Madžarsko in Moldavijo, s katerimi ne bi smeli imeti večjih težav.

Težje naj bi bilo s Hrvati. Ti so za domačo tekmo izbrali Kaštel Šućurac, kjer naj bi Slovence pričakalo "peklensko" vzdušje. Tekma bo namreč v novi dvorani, ki je pred časom razburila lokalno javnost. Nekateri so jo namreč hoteli poimenovati po legendarnem daljinskem plavalcu Veljku Rogošiću, a so pri tem naleteli na neodobravanje, tako da so jo na koncu poimenovali Sokolana. Slovenski odbojkarji bodo prva reprezentanca, ki bo gostovala v njej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.