Šport
29 ogledov

Črna gora lahek zalogaj za Slovenke

Brazilija Dominikanska Republika SP svetovno prvenstvo odbojka žoga blok mreža J EPA
Slovenske odbojkarice so v drugem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2013 v skupini E v Mariboru premagale Črno goro s 3:0 (11, 18, 12).

Slovenke so v petek igrale s Francijo in izgubile z 0:3 (-17, -20, -21), v današnji tekmi pa so po pričakovanju premagale vrsto Črne gore. Slovenke so bile v vseh prvinah odbojkarske igre boljše od Črnogork in si zasluženo priigrale prvo zmago na turnirju.

Že uvod napovedal gladko zmago

Že uvodni niz je napovedoval gladko zmago Slovenije. Ta je z nekaj odličnimi potezami povedla z 8:2 in tudi v nadaljevanju držala vajeti igre v svojih rokah. V napadu so bile naše igralke učinkovite, v obrambi zanesljive, čvrste pa predvsem v bloku. Tekmice so le na trenutke pokazale všečno igro, a to ni bilo dovolj, da bi držale korak s slovensko vrsto in prednost gostiteljic je naraščala iz minute v minuto. Kakovostna razlika je bila očitna in čeprav je trener gostij posegal po menjavah, ritem igre slovenskih odbojkaric ni pojenjal in po le 21 minutah je bilo 25:11.

V drugem nizu so črnogorske odbojkarice zaigrale za spoznanje bolj zbrano in zanesljivo ter se do drugega tehničnega odmora, v katerem so zaostajale za pet točk, dobro upirale slovenski vrsti. Toda v nadaljevanju je spet prišla do veljave kakovostna razlika in kmalu je bilo 20:11. Do konca niza so gostiteljice brez težav obdržale visoko prednost in dobile še drugi niz.

Z odličnimi začetnimi udarci, ki so povzročali veliko težav črnogorski vrsti, in dobro igro v napadu ter čvrsto v bloku, je slovenska reprezentanca v tretjem nizu povedla z 8:1. Črnogorke kljub borbeni igri niso zmogle nadomestiti kakovostne razlike, ki je bila debelo v prid Slovenk, in ob drugem tehničnem odmoru je domača vrsta vodila s 16:7. Dvomov o tem, kako se bo razpletla tekma, ni bilo več. Slovenke so do konca tekme igrale zavzeto in gladko dobile še tretji niz.

Slovenke bodo v nedeljo ob 17. uri igrale še z Belgijo.

Izjavi po tekmi

Oleg Gorbačov, trener Slovenije: "Naša ekipa je igrala dobro. Niti v enem trenutku ni popuščala, taka igra pa se je obrestovala z gladko zmago. Črnogorke so igrale slabše kot na prvi tekmi proti Belgijkam, a to ne zmanjšuje uspeha naših odbojkaric. Je dober obet za jutrišnjo tekmo proti Belgijkam, v kateri bom dal priložnost za igo tudi drugim odbojkaricam."

Marina Cvetanovič, kapetanka Slovenije: "Včerajšnja igra ni vlivala samozavesti, kljub temu pa je bila današnja veliko boljša in zaslužno smo zmagali. Veliko boljše smo izvajali začetne udarce, tudi sprejem je bil bolj zanesljiv. Znamo igrati še veliko boljše in to bomo skušale dokazati v jutrišnji tekmi proti Belgiji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.