Šport
10 ogledov

Slovenija bo kandidirala za EP 2019

Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije za EP Anže Petkovšek
Predsednik Metod Ropret in generalni sekretar OZS Gregor Humerca sta napovedala kandidaturo za organizacijo EP za moške leta 2019 in svetovnega prvenstva do 23 let za ženske leta 2017.

"Kar se tiče članskega prvenstva, za zdaj še ne vemo, kdo bo, poleg Slovenije, še vložil kandidaturo. Finska in Estonija, ki sta že dlje časa najavljali organizacijo in sta tudi veljali za favoritinji, naj bi od kandidature odstopili, a še ne vemo, ali je odločitev dokončna. Poljakom, ki bi bili prav tako lahko eni od morebitnih organizatorjev, pa je CEV dodelila že organizacijo evropskega prvenstva leta 2017. Za nas je sicer najbolj pomembno, da imamo podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter lokalnih skupnosti, saj je to eden od predpogojev, da se podamo v ta projekt. Obenem pa tovrstna podpora pomeni, da gremo v kandidaturo lahko samostojno, brez države partnerice, imamo pa tudi štiri prizorišča, ki lahko zadostijo vsem zahtevam CEV," je pojasnil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret, ki se je z generalnim sekretarjem Gregorjem Humerco udeležil 35. kongresa Evropske odbojkarske zveze (CEV)  v turški Antalyji.

Da bi Slovenija lahko vložila kandidaturo za EP 2019, bo morala najprej organizirati enega od evropskih ali svetovnih prvenstev za mlajše kategorije. "Predvidoma bomo vložili kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva U-23 leta 2017, na katerem bi zaigrala dekleta, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila srebrno kolajno. Znova pa razmišljamo tudi o organizaciji prvenstva za mlajše kategorije Srednjeevropskega združenja MEVZA," je še dodal Ropret.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.