Šport
88 ogledov

Srebro za mlade Slovenke

Slovenske mlade odbojkarice OZS
Slovenska ženska mladinska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Estoniji in na Finskem osvojila srebrno kolajno.

V finalu je v estonskem Tartuju so Slovenke po ogorčenem boju z 2:3 (-23, 17, 24, -17, -12) izgubile proti Srbiji. Ekipa, ki jo je vodil Jože Časar, je kljub temu dosegla največji uspeh slovenske odbojke, saj doslej še nobena reprezentanca na velikih tekmovanjih, ne upoštevajoč iger mladih in sredozemskih iger, ni osvojila kolajne.

"Iskrene čestitke srbski reprezentanci, ki je igrala odlično, vendar sem prepričan, da se bomo v prihodnosti še srečali. Nekaj nepotrebnih napak v petem nizu nas je stalo naslova evropskih prvakinj. Kljub temu sem ponosen na svojo ekipo," je po finalnem dvoboju dejal selektor Časar.

Po vodstvu z 2:1 poraz z 2:3 v nizih

Prvi niz dvoboja je bil sicer dolgo izenačen, Slovenke pa so vodile z 20:19. A nato so Srbkinje dobile tri točke zapored, prednost pa jim je uspelo zadržati do konca niza. V naslednjem nizu je bil dvoboj izenačen do 17:17, kasneje pa so Slovenke zaporedoma osvojile osem točk. Tretji niz so bolje začele tekmice, a so Časarjeve izbranke po prvem tehničnem odmoru prevzele niti igre v svoje roke. Srbskim igralkam je po zaostanku uspelo najprej izenačiti na 23:23, potem pa so povedle s 24:23. Zaključne žoge za niz niso izkoristile, s tremi zaporednimi točkami pa je tudi tretji niz nato pripadel Sloveniji. V četrtem nizu so Srbkinje povedle z 10.6, tudi ob zadnjem tehničnem odmoru pa je prednost v njihovo korist znašala tri točke. Slovenke so nato nekoliko popustile in sledilo je izenačenje na 2:2 v nizih. V zadnjem nizu je bil rezultat še izenačen na 8:8, potem pa so izbranke selektorice Marijane Boričić povedle s 13:10. Sledili sta dve točki Slovenk, a nato tudi Srbkinj, ki so odločilni niz tako dobile z rezultatom 15:12.

Slovenske barve so na prvenstvu branile Eva MoriZala ZbičajnikLana ŠčukaKatja MihalinecAnita SobočanPia BlažičEla PintarKatja MihevcSara ĐukičNika MarkovičHelena Mijoč in Maja Pahor. V predtekmovalni skupini so slovenske odbojkarice zabeležile štiri zmage, vse s 3:0, in en poraz (Rusija, 1:3), v polfinalu so bile s 3:0 boljše od Grčije, ki je nato izgubila še tekmo za bronasto kolajno proti branilkam naslova, Turkinjam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.