Šport
17 ogledov

Ostali brez svetovne lige

Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije za EP Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji so izgubili v polfinalu evropske lige in tako naslednje leto ne bodo nastopili v svetovni ligi. Grčija je bila v Mariboru boljša s 3:1 v nizih.

V povratni tekmi polfinala evropske lige je Slovenija z 1:3 (-21, -18, 22, -22) izgubila povratni dvoboj proti Grčiji. Izbranci Luke Slabeta, ki so po zmagi 3:2 v Solunu v tekmo vstopili s prednostjo, so dsvoboj sicer dobro začeli, imeli v prvem nizu pobudo, največ vodili za tri točke, toda končnico odigrali živčno in nervozno, tako da so Grki ob koncu dosegli šest zaporednih točk in se po točki najboljšega igralca tekme Mitarja Đurića veselili vodstva z 1:0 v nizih.

To je še dodatno zatreslo roke Slovencem, drugi niz so začeli katastrofalno. Vrstile so se napake, Grkom pa je uspevalo vse, imeli so tudi precej sreče. Tako so po prvem tehničnem odmoru vodili z 9:1, Slovenci so jih v nadaljevanju tudi zaradi številnih menjav v ekipi lovili, prišli do treh točk zaostanka (18:21), a nato spet naredili nekaj napak, tako da so se znašli v zaostanku 0:2.

Po neprepričljivi igri v napadu, slabem pritisku s servisi in igri brez bloka so se domači hitro znašli v zaostanku tudi v tretjem nizu, a prišli k sebi, po asu Danijela Koncilje izenačili na 20:20, v končnici pa zaigrali zbrano, odlično je deloval predvsem korektor Alen Šket, in niz dobili s 25:22.

Navijači so pričakovali, da bo Slovencem dobljeni niz dal dodatnega elana, a so bili v četrtem nizu ves čas v zaostanku za eno ali dve točki. Pri zaostanku 15:19 je že kazalo, da so gostitelji izgubljeni, vendar so prišli na točko zaostanka, Klemen Čebulj je z blokom celo izenačil na 22:22. Danijel Koncilja je pri 22:23 dobil blok, goste pa je v finale po protinapadu popeljal Đurić.

"Grkom je šla voda na mlin zato, ker smo bili mi manj prodorni v napadu, kot smo to navajeni in kot to potrebujemo. Že v Solunu smo imeli težave z učinkovitostjo v napadu. To se nam je nocoj ponavljalo in le na trenutke smo bili v tem elementu dobri. Seveda, ko pa nam ne steče igra v napadu, se prikrade nervoza in potem delamo napake še v drugih elementih. Na žalost nismo izpolnili cilja. Seveda smo razočarani," je po tekmi dejal Luka Slabe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.