Šport
128 ogledov

Slovenija bo v Riu osvojila dve zlati kolajni

Benjamin Savšek EPA
Po statistiki priznane Infostrade bo Slovenija na olimpijskih igrah v Riu osvojila štiri kolajne, od tega dve zlati.

Infostrada je obelodanila novo lestvico, ki ekipe in posameznike z algoritmom razvršča po zadnjih rezultatih pred olimpijskimi igrami. Lestvico dobitnikov kolajn osvežujejo na nekaj mesecev,  tik pred največjim športnim tekmovanjem na svetu pa mesečno.

Slovenija naj bi po izračunih v Riu osvojila dve zlati in dve bronasti kolajni. Na najvišji stopnički naj bi se povzpela kanuist Benjamin Savšek v slalomu na divjih vodah in judoistka Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov. Slednji je še avgustovska lestvica napovedovala bron, a je bila do decembra njena uvrstitev popravljena za dve mesti.

Tudi prostali dve kolajni naj bi si slovenski športniki priborili na divji vodi in tatamiju. Do brona naj bi tako v kanuju dvosedu prišla Luka Božič in Sašo Taljat in judoistka Ana Velenšek v kategoriji do 78 kilogramov.

Napovedi za slovenske olimpijce so tokrat nekoliko boljše kot pred štirimi leti, ko so Sloveniji napovedovali tri srebrne kolajne. Te naj bi osvojili Primož Kozmus, Božič in Taljat ter Peter Kauzer. Pričakovanja je z drugim mestom izpolnil najuspešnejši slovenski atlet vseh časov, kanuista in kajakaš pa so ostali brez odličij.

So pa zato pričakovanja presegli judoistka Urška Žolnir z zlato kolajno (napovedovali so ji 5. mesto), veslača Iztok Čop in Luka Špik z bronom (napoved je bila osmo mesto) ter prav tako z bronom strelec Rajmond Debevec (na visoka mesta ga niso uvrščali) v disciplini 50 metrov MK puška leže.

V Sočiju je Infostrada Sloveniji napovedala šest kolajn, slovenski športniki pa so jih nato osvojili osem. Največ kolajn naj bi v Riu sicer osvojili Američani (93), Kitajci (87) in Rusi (72).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.