Šport
86 ogledov

''Slovenija superiornejša od nas''

slovenija rokometna reprezentanca sp 2017 EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je samo še eno zmago oddaljena od uvrstitve v polfinale svetovnega prvenstva v Franciji.

Varovanci Veselina Vujovića bi se po vseh pričakovanjih morali v četrtfinalu SP 2017 pomeriti z reprezentanco Nemčije, a so za nenavaden razplet dogodkov poskrbeli svetovni podprvaki Katarci, ki so v četrtfinalu izločili aktualne evropske prvake. 

Slovensko-katarski četrtfinalni dvoboj se bo v pariški dvorani Bercy v torek pričel ob 20.45.

Slovenski rokometaši so se med pripravami na četrtfinalno tekmi posvetili načrtu, kako ustaviti nemške igralce, zdaj pa bo selektor Vujović moral nekoliko prevetriti svoje taktične zamisli.

Katar je pred dvema letoma presenetil v uvrstitvijo v finale svetovnega prvenstva. Takrat je v skupinskem delu igral tudi s Slovenijo in zmagal z 31:29. 

Navkljub težavnosti izziva, ki je pred njimi, imajo Slovenci lepo priložnost, da posežejo po najboljšem rezultatu na svetovnih prvenstvih. Pred dvema letoma so se uvrstili v polfinale, kjer so jih premagali Španci, v tekmi za bronasto odličje pa so morali priznati premoč Hrvaški.

veselin vujović | Avtor: EPA EPA
''Ogledali smo si njihovo tekmo z Nemci in bili vsi presenečeni nad njihovo dobro igro. V obrambi so zelo kakovostni, telesno so izjemno močni, prav tako v igri mož na moža. Potrebno bo igrati zelo hitro, saj v 'kontakt igri' proti njim nimamo veliko možnosti. Z našo iznajdljivostjo se lahko zoperstavimo njihovi obrambi, po drugi strani pa bo tudi naša obramba morala biti izjemno kompaktna in čvrsta, saj Katarci premorejo številne izjemne strelce. Izpostavil bi Capota, ki je izjemno sposoben igralec, a premoremo dovolj kakovosti in gremo na zmago,'' pred obračunom s Katarci razmišlja Gašper Marguč.

"S Katarjem smo se pred dvema letoma že pomerili, a tedaj je bil v malce drugačni postavi, tako da je težko vleči neke vzporednice. Še vedno pa so telesno zelo močni, v svojih vrstah imajo nekatere odlične posameznike,"
je uvodoma dejal Jure Dolenec"Na njih se bo potrebno dobro pripraviti in jo podrobno analizirati ter postaviti taktične rešitve za njihovo igro. Ne bo nam lahko, Katar je premagal Nemčijo, torej je sposoben izločiti vse najboljše ekipe na tem prvenstvu, a na tej tekmi bomo gotovo dali vse od sebe,'' je dodal bodoči zvezdnik španske Barcelone.

danijel šarić | Avtor: EPA EPA
V vratih obmorskega emirata v Juhozahodni Aziji bo stal bosansko-srbski Katarec Danijel Šarić, ki vlogo favorita prepušča Sloveniji.

''Slovenija ima kakovostnejši igralski kader od Katarja, močnejša je tudi na taktično-tehničnem področju, hkrati pa premore številne specialiste za posamične rokometne naloge. Po vseh kriterijih je v prednosti pred Katarjem, na četrtfinalnem dvoboju se ji bomo zoperstavili z ekipno igro in upam na najboljše,'' je dejal Šarić.

Slovenci bodo pred torkovo tekmo opravili dva treninga, enega danes popoldne, drugega pa jutri dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.