Šport
2116 ogledov

V ključnih trenutkih tri zapravljene sedemmetrovke

Staš Skube Epa
Dvoboj med Slovenijo in Črno goro se je končal z nepričakovanim porazom čete Ljubomirja Vranješa. EP je za njo končan.

Slovenija je na dvoboju s Črno goro igrala 'finalno tekmo'. V primeru zmage bi se namreč izbranci Ljubomirja Vranješa uvrstili v drugi del tekmovanja, v primeru poraza ali remija pa bi Slovenci na tem evropskem prvenstvu ostali brez vidnejše uvrstitve. 

V prvih desetih minutah je Slovenija vselej povedla za zadetek, a so Črnogorci nato vedno izenačili. To se je spremenilo v 13. minuti, ko je Gašper Marguč storil napako pri podaji, sledil je protinapad za prvo vodstvo tekmeca z 8:7. Obe obrambi sta slabo delovali, 'razbranila' se nista niti oba vratarja.

Staš Skube je Slovenijo vrnil v vodstvo pri 10:9, na prvenstvu zelo solidnega Jožeta Baznika pa je v vratih zamenjal Urh Kastelic. Drugi Posavec v slovenskih vratih je prvo obrambo zbral v 21. minuti, v naslednjem napadu pa je Slovenijo prvič do dveh golov naskoka popeljal Blaž Blagotinšek. To je bil že njegov tretji zadetek.

Le nekaj minut dobre obrambe

Isti igralec je nato z dobro obrambo prišel do žoge, jo podal v protinapad in na semaforju se je izpisal izid 14:11. Črnogorska klop je zahtevala minuto odmora.

Ta ni zaustavila naleta Slovencev. Kastelic je bil znova na pravem mestu, na drugi strani pa je hitro napad uspešno zaključil kapetan Jure Dolenec. Slovenija je tako s štirimi zaporednimi zadetki prišla do 15:11. 

Kastelic je kasneje nanizal še nekaj obramb, a so njegovi soigralci naredili kar nekaj napak v napadu in omogočili nasprotniku, da je ostajal v igri. Deset sekund pred koncem polčasa so se Črnogorci tako približali na 16:19. Pred zadnjim piskom sirene je s strelom sicer poizkusil še Miha Zarabec, a neuspešno.

Blaž Blagotinšek | Avtor: Epa Epa

Prvi napad Črne gore v drugem polčasu je bil neuspešen, na drugi strani je Tilen Kodrin Slovenijo znova popeljal do +4. A nadaljevanje je bilo nekoliko slabše, ob izključitvi Domna Makuca pa so se Črnogorci približali na 19:21.

V 37. minuti je svoj šesti zadetek v reprezentančnem dresu dosegel vratar Kastelic. Ta je najprej zbral novo obrambo, nato pa ob igri nasprotnika brez čuvaja mreže zadel čez celotno igrišče (23:19). Slovenci so v težave zašli ob izključitvi Blagotinška, v 40. minuti so vodili le še zadetek.

Črna gora je imela celo napad za izenačenje, a izgubila žogo, na drugi strani pa je po prekršku nad Kodrinom sedemmetrovko natančno izvedel Dolenec. Kastelic je zbral še sedmo in osmo obrambo, v napadu je Domen Makuc uspešno zaključil lepo akcijo Slovenije (25:22).

Še naprej se je igralo v valovih. Tekmec se je znova približal na zadetek, Kastelic je kasneje z dolgim metom poskrbel za novih +3, a je Slovenija ob koncu 49. minute vodila le z 28:27. Vranješ je vzel minuto odmora, razočaran je bil predvsem nad igro v obrambi.

S sedmih metrov žoge v vratarja

Črnogorci so v naslednjih minutah dvakrat izenačili, nato pa zapravili sedemmetrovko za novo izenačenje. Na drugi strani je strel s sedmih metrov zapravil tudi Dolenec in ostalo je pri vodstvu Slovenije s 30.29. 

V zadnjih pet minut se je krenilo ob izenačenem rezultatu. Ob izključitvi Nika Henigmana so Slovenci izgubili žogo, sledil je zadetek tekmeca v prazno mrežo za vodstvo z 32:31. Črnogorci so imeli nato še napad za povišanje razlike, Kastelic je še preprečil najhujše. Vranješ je vzel minuto odmora in med njo igralce opomnil, da potrebujejo zmago. Makuc je tri minute pred koncem zapravil novo sedemmetrovko.

Na slovensko srečo je Črna gora še enkrat več zapravila napad, Dolenec je izenačil. Slovenija bi minuto pred koncem znova lahko izenačila, a je zapravila še tretji zaporedni strel s sedmih metrov. Tokrat je bil nenatančen Marguč. Slovenska barka se je tako začela potapljati. Minuto pred koncem je Slovenija namreč potrebovala dva gola, tekmec pa je imel še žogo. To so Črnogorci zapravili, a so bili nato nenatančni tudi Slovenci. Vse je bilo odločeno.

Vid Poteko EP v rokometu Šport "Osramotili smo se"

Evropsko prvenstvo, skupina A, 3. kolo:

Slovenija : Črna gora  32:33 (19:16)
Dolenec in Kodrin 6; B. Vujović 9, Grbović 8, M. Vujović 5

Komentarjev 5
  • radovednica 10:18 18.januar 2022.

    Pričakovano! Sramota vseh sramot, kakšne reprezentance imamo. Povsod. Tile športniki pa vsi po vrsti veliki zvezdniki. Banda lena, nesposobna. Napoved se je sicer uresničila. Moja napoved in stava je celo bila, da bodo tile brezvezniki, s še večjim brezveznikom, selektorjem, ...prikaži več balkancem s krivimi nogami, izgubili trikrat, kar sicer ni bilo daleč. Makedonija s to ekipo spada na dno Evrope, enako Črna gora. Zato ni nobeno presenečenje. Bo pa vsaj bolje spremljati ostale, če prenosi sploh bodo!?

  • Avatar Helliasta
    Helliasta 00:05 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • gorazd3 20:45 17.januar 2022.

    Naj se sploh ne vrnejo v SLO.Direktiva v svoje prestizne klube.

Sorodne novice