Šport
95 ogledov

Slovenija v izjemno napetem obračunu tudi v drugo boljša od Italije

Slovenska hokejska reprezentanca Twitter/Slovenia Ice Hockey
Slovenska hokejska reprezentanca je dobila še drugo prijateljsko tekmo z Italijo v dveh dneh. Potem ko je v Bolzanu v četrtek zmagala s 5:1, je bila danes v Val Gardeni po kazenskih strelih boljša z 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0).

Za slovensko izbrano vrsto sta bili tekmi v Italiji predzadnji test na poti priprav na drugoligaško SP. To bo konec aprila in v začetku maja gostila prav Italija oziroma Bolzano, kjer so izbranci selektorja Eda Terglava zmagali v četrtek. Dobili pa so tudi današnjo drugo tekmo, a šele po kazenskih strelih.

Selektor Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Na mini turneji so nastopili tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo.

Po četrtkovi učinkoviti predstavi, v kateri je večinoma branil Gašper Krošelj, je danes Terglav med vratnici poslal Matijo Pintariča. Po prvi tretjini brez zadetkov so do vodstva prišli Italijani, ki so v drugi izkoristili "power play". A je še v tem delu igre za izenačenje poskrbel Jan Ćosić.

Ker zadetkov v zadnji tretjini ni bilo, malenkostno terensko premoč so pri razmerju strelov sicer imeli Slovenci (skupno 30-27), sta ekipi igrali podaljšek, a tudi ta še ni prinesel odločitve. Pri kazenskih strelih pa je bil kot edini v drugi seriji uspešen Ken Ograjenšek, ki je tako odločil tekmo.

Naslednjič se bodo slovenski hokejisti zbrali že na pripravah pred SP. Začetek teh pri Hokejski zvezdi načrtujejo za začetek aprila, a je veliko odvisno tudi od tega, kako uspešni bodo igralci v klubih oziroma kako hitro bodo ostali brez tekmovalnih obveznosti. SP pa bo nato v Bolzanu potekalo od 28. aprila do 4. maja, poleg Slovenije in Italije se bodo za elitno skupino borili še Južna Koreja, Romunija, Japonska in Madžarska.

* Dvorana Pranives, gledalcev 800, sodniki: Lazzeri, Pinie (glavna), Brondi, Cristeli.
* Strelci: 1:0 Larkin (Frigo, Tedesco, 26.), 1:1 Ćosić (Macuh, 36.); kazenski strel: Ograjenšek za Slovenijo.
* Kazenske minute: Italija 9, Slovenija 10.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.