Šport
23 ogledov

Slovenija zanesljivo dobila ekipno tekmo

Slovenski skakalci EPA
Slovenski skakalci so dobili moštveno tekmo v Oslu. Drugouvrščeni Norvežani so zaostali za 32,4 točke. Tretji so bili Japonci.

Slovenska četverica je vodila že po polovici moštvene tekme v norveški prestolnici. Peter Prevc je le še potrdil odlične skoke prve slovenske trojice, skakali so Jurij Tepeš, Domen Prevc in Robert Kranjec, ter Slovenijo popeljal do lepega vodstva. Slovenski orli so imeli pred drugo serijo tako več kot 12 točk naskoka pred Norvežani. Tretja Japonska je zaostajala za 18 točk.

Tepeš je v drugo skočil odlično, vendar je bil še nekoliko boljši Andre Daniel Tande, ki je domačine Sloveniji približal na 5,4 točke zaostanka. A tehtnica se je znova krepko nagnila na stran izbrancev Gorana Janusa, saj je Domen pristal pri 130 metrih, viking Anders Fannemel pa le pri 123. Po tretji četrtini tekme je imela slovenska reprezentanca 20,3 točke prednosti pred gostitelji.

Tudi Kranjec je krepko dobil dvoboj z Johannom Andrejem Forfangom, pred nastopom Prevca pa je imela Slovenija že skoraj 30 točk naskoka. Vodilnemu skakalcu svetovnega pokala bi za zmago zadoščal že skok okoli 114 metrov, a je starejši od bratov Prevc v gosti megli skočil do znamke 130 metrov, Slovenija pa je zanesljivo stopila na najvišjo stopničko.

Dobrih vseh osem skokov

"Dobro je bilo to, da so bili kar enakovredni pogoji za vse. Naši tekmovalci so res pokazali svoje boljše skoke, pokazali so, da so stabilni. V pravo formo prihajajo tudi ostali poleg Petra Prevca. Dobrih je bilo osem skokov in to je zadostovalo za kar izdatno zmago," je po tekmi dejal Jani Grilc, pomočnik glavnega trenerja Janusa.

V nedeljo bo v Oslu še posamična tekma, na kateri bodo ob bratih Prevc, ki sta imela nastop že zagotovljen, nastopili še Jaka Hvala, Kranjec in Tepeš, ki so bilki uspešni v kvalifikacijah. "Gotovo je, da se samozavest še dvigne, tako da tudi jutri pričakujemo lepo in uspešno tekmo. Upajmo pa, da bodo pogoji, tako kot danes, približno enakovredni za vse. Potem se lahko pokaže rezultat, tak kot si ga zaslužiš," je dodal Grilc.

Ekipna zmaga št. 9

To je bila sicer prva slovenska moštvena zmaga v sezoni, skupno jih imajo Slovenci zdaj 9. Pri vseh sta sodelovala Peter Prevc in Tepeš, ki je vedno nastopil kot prvi po vrsti, le enkrat je manjkal Kranjec, Domen Prevc pa je prvič sodeloval pri osvojitvi prvega mesta na ekipni tekmi.

Med posamezniki je Primož Peterka slavil na 15 tekmah, Peter Prevc na 14, Primož Ulaga na 9, Kranjec na 5, dve zmagi pa ima Jurij Tepeš. Skupno so sicer slovenski skakalci slavili na 50 tekmah, po enkrat so bili uspešni Franci Petek, Peter Žonta, Rok Urbanc, Jaka Hvala in Jernej Damjan.

Komentarjev 2
  • izRODEk 20:59 06.februar 2016.

    Spet je bil ta kurčev Tepeš najbolj za en drek in zopet najbolj glasen. Smrkavca niti blizu svetovnega pokala ne bi bilo, če ne bi imel tam fotra, tako ga pa rinejo povsod.Drugače pa čestitke preostalim trem - ...prikaži več še Kranjec se letos prebuja v stilu Labodjega speva (zadnja sezona?)... :)

  • Žvižgač 18:55 06.februar 2016.

    Iskrene čestitke našim frajerjem, enkratna zmaga, z veliko prednostjo. Srečno jutri.