Šport
46 ogledov

Slovenija zaostaja z 0:2

grega žemlja EPA
Slovenska teniška reprezentanca zaostaja 0:2 po uvodnih dveh dvobojih drugega kroga Davisovega pokala proti Izraelu.

Gostitelji so v Tel Avivu upravičili vlogo favorita; Dudi Sela je premagal Nika Razborška s 3:0 v nizih, Grega Žemlja pa je moral po petih priznati premoč Amirju Weintraubu.

V prvi partiji se je Razboršek prvič v karieri pomeril z igralcem iz prve stoterice na svetu - Sela je ta teden na 90. mestu - in bil brez možnosti za uspeh. Dvoboja je bilo konec že po uri in 45 minutah, 21-letni Litijan pa je osvojil vsega šest iger.

Tudi drugi dvoboj se ni začel po slovenskih željah. Weintraub, ki je na lestvici ATP 135 mest slabše uvrščen od Žemlje, je prepričljivo dobil uvodna dva niza, nato pa je slovenski rekorder po nastopih v Davisovem pokalu (zanj je bil to 53. dvoboj v državnem dresu) zaigral neprimerno bolje. Četrti niz je dobil s 6:1, četrtega v podaljšani igri, v odločilnem petem pa je bil izid izenačen do 4:4. Nato je Izraelec od podpori bučnega občinstva naredil 'break' in zaključil partijo s 6:4. Po šestih odigranih dvobojih sta za Slovenijo to prva dva osvojena niza v 2015. V prvem krogu marca letos so namreč varovanci kapetana Blaža Trupeja izgubili na Slovaškem s 0:5, brez, da bi osvojili en niz.

"Pričakovali smo sicer aktiven rezultat, se pravi 1:1, vendar vseeno nismo razočarani. V prvem dvoboju se je videla razlika v kakovosti, v drugem pa je Žemlja začel zelo slabo. Po mojem sta bila njegova prva dva niza najslabša v njegovi Davis cup karieri, torej v triindvajsetih nastopih za Slovenijo. Nato se je zbral in odigral, kot zna, žal pa je pri 4:4 v petem nizu tekmecu podaril tri točke. Kar se tiče dvojic, bom odločitev sprejel pred dvobojem, oziroma po posvetu z Žemljo," je dejal Trupej.

V soboto je na sporedu igra parov, za katero je kapetan Trupej določil novinca v reprezentanci, Davida Goršiča in Aljaža Radinskega, v nedeljo pa sta na vrsti še dva dvoboja posameznikov. Zmagovalec si bo zagotovil obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala, poraženec pa bo moral na teren še enkrat konec septembra.

Davisov pokal, 1. evroafriška skupina:

Izrael : Slovenija 2:0
Dudi Sela : Nik Razboršek 6:1, 6:3, 6:2
Amir Weintraub : Grega Žemlja 6:3, 6:2, 1:6, 6:7, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.