Šport
552 ogledov

Slovenijo pol točke ločilo od prvega preboja med najboljše

Kristjan Čeh Epa
Slovensko atletsko reprezentanco pol točke ločilo od preboja v prvo ligo.

Slovenska atletska reprezentanca je po treh dnevih tekmovanj na ekipnem evropskem prvenstvu na stadionu Šlask pri Katovicah na Poljskem v drugi ligi osvojila četrto mesto. Prvi preboj v prvo ligo, na najvišjo raven tega tekmovanja, je zgrešila za pol točke.

Na tokratnem ekipnem prvenstvu stare celine, ki poteka v okviru 3. evropskih iger na Poljskem, je bila Slovenija ves čas na tretjem mestu po posameznih dnevih, po prvem je imela sicer le 7,5 točke prednosti pred četrto Romunijo. Pred zadnjim dnevom prvenstva je Slovenija zbrala 265,5 točke. Četrta Litva je z 231 točkami že precej zaostajala, a je dotlej ves čas tretjo Slovenijo prehitela tik pred koncem dramatičnega večera.

Končno odločitev o napredovanju je prinesla prav zadnja odločitev EP druge lige, mešana štafeta 4 X 400 m. Za Slovenijo, ki je imela na četrtem mestu le 2,5 točke zaostanka, so nastopili Lovro Mesec Košir, Agata Zupin, Rok Ferlan in Anita Horvat.

Anita Horvat | Avtor: Epa Epa

Slednja je Slovenji priborila zmago z najboljšim izidom sezone na svetu (3:14,72), Litva pa je bila četrta in s tem v končni razvrstitvi za las ugnala Slovenijo. Četverica v štafeti je dosegla tudi slovenski rekord, prejšnjega je (3:20,66) zabeležila junija 2019 na prejšnjih EI v Minsku.

Na koncu so zmagali Madžari (456,5) pred Ukrajino (435,5), tretja je bila Litva (372,5), četrta pa Slovenija (372). V naslednjih treh dnevih bo na stadionu Šlask nastopilo še 16 reprezentanc prve lige.

Tretjo slovensko zmago na ekipnem EP po slavju Kristjana Čeha in Tine Šutej dan prej je pred četrto štafeto pričakovano vpisala Maruša Mišmaš Zrimšek na 3000 m zapreke (9:23,41).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice