Šport
166 ogledov

Slovenka prvič v finalu turnirja serije WTA

Tamara Zidanšek
Naslednja nasprotnica bo prva nosilka.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je prvič v karieri uvrstila v finale turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev. V velikem finalu ji bo nasproti stala prva nosilka, Kazahstanka Julija Putinceva.

Zidanškova je v polfinalu premagala Čehinjo Katerino Siniakovo, drugo nosilko Nürnberga, s 7:6 (4) in 6:2. Putinceva je bila s 6:4 in 7:5 boljša od Romunke Sorane Cirstee.

Oseminšestdeseta igralka na svetu je doslej trikrat zaigrala v polfinalih, zdaj pa se je prvič prebila tudi v finale. Za zmago nad 43. igralko na WTA lestvici je potrbovala uro in 23 minut. Zidanškova je na dvoboju izkoristila pet od devetih priložnosti za odvzem tekmičinega servisa, na nasprotničin drugi servis pa je dobila 74 odstotkov točk. Čehinja je storila kar pet dvojnih napak pri servisih.

Komentarjev 1
  • selmanovicelvedina 22:16 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

Sorodne novice