Šport
129 ogledov

Slovenka v polfinalu WTA turnirja

Polona Hercog
Še en uspešen nastop Polone Hercog.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je na turnirju WTA v Luganu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je namreč 89. igralka sveta na osrednjem igrišču gladko s 6:4 in 6:1 po uri in 27 minutah igre premagala 83. igralko z lestvice WTA, Rusinjo Veroniko Kudermetovo.

"Današnja tekma je bila s psihološkega vidika po dveh velikih dvobojih v prvem in drugem krogu malo zahtevnejša. Dvoboj prvega kroga sem odigrala idealno. Zdi se mi, da sem igrala res dober tenis, bila sem pogumna. Enako tudi v drugem krogu proti Cirstei, kjer sem se izvlekla iz skoraj nemogočega položaja," je nastope v Švici opisala Hercogova.

"Danes sem mogoče čutila malo več živčnosti, tako da mi ni uspelo igrati tako, kot na prvih dveh dvobojih. Nič ne de. Včasih je treba zmagati 'grdo', da se lahko gre naprej. Z rezultatom sem zadovoljna, ampak vem, da imam pri sami igri še veliko rezerve," je iz Lugana še sporočila Hercogova, ki meni, da ji je obračun z nekdanjo številko 1 Romunko Simono Halep pred dvema tednoma v Miamiju dal veliko za naprej.

"Vsekakor mi je dvoboj proti Simoni Halep dal odskočno desko za naprej. Videla sem, da lahko enakovredno igram z najboljšimi, da imam tudi velike možnosti premagati igralke iz najboljše deseterice. Definitivno mi je ta dvoboj dal veliko samozavesti, ki mi zdaj pride prav," je še dejala slovenska igralka, ki tako kot že v Miamiju tudi v Luganu nastopa brez trenerja.

Osemindvajsetletna slovenska igralka se bo v polfinalu pomerila z boljšo iz obračuna med Švicarko Stefanie Vögele (97. igralko z lestvice WTA) in Francozinjo Fiono Ferro (108.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.