Šport
44 ogledov

Slovenke ne povsem zadovoljne

Tjaša Oder Boštjan Erjavec
Slovenski plavalci so sklenili nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Dopoldan je bila Ravenčanka Tjaša Oder 15. na 800 m prosto, njena klubska kolegica Gaja Natlačen je v isti disciplini zasedla 19. mesto, Velenjčanka Nastja Govejšek pa je bila na 50 m delfin 22. Odrova je z 8:38,84 dosegla želen izid pod 8:40, malo je do te znamke zmanjkalo Natlačnovi, Govejškova pa je bila s 26,65 celo najhitrejša letos.

"Pričakovala sem, a se ni izšlo"

Prva po vrsti je nastopila Govejškova. Študentka univerze v Kentuckyju bi za finale morala plavati 26,34, kar je stotinko sekunde hitreje od njenega državnega rekorda.

"To je moj najboljši dosežek v sezoni in s tem moram biti zadovoljna. Res pa je, da je tekma taka, da tukaj ni priložnosti za popoldanski nastop, če ne plavam osebnega rekorda, pa čeprav nisem bila daleč. Sama sem ga glede na treninge tukaj pričakovala, saj sem bila zelo hitra, a se ni izšlo. Na 50 m delfin ni časa za popravljanje," je po tekmi povedala mlada Štajerka. Izjavo je potrdil tudi trener Jure Primožič, ki je ocenil, da bi njegova varovanka ob sproščenem plavanju lahko pokazala več.

Odrova nezadovoljna s prikazanim

Uvrstitev dneva je dosegla Odrova, ki je ponovila 15. mesto s tekme na 1500 m prosto. "Rezultatsko sem dosegla zastavljen cilj, a s tem nisem zadovoljna. Glede na sezono pa sem vendarle nekaj iztisnila iz sebe. Kdor spremlja plavanje, ve, da na prvenstvo nisem šla z velikimi pričakovanji. Razočarana sem bila na 1500 m prosto, na 800 pa sem vendarle dosegla najboljši letošnji izid. Če bi bili zadnji treningi nekoliko drugačni, pa bi morda lahko dosegla še malo več," je nastop ocenila Odrova, lani v Londonu na evropskem prvenstvu bronasta na tej razdalji.

Nezadovoljna je bila tudi Natlačnova. "Mislim, da sem lahko hitrejša. A zjutraj je težko. Na srečo sem videla Španko in se je malo prijela. Res je bilo težko," je po tekmi dejala mlada Korošica in kot dober dosežek na prvenstvu ob Donavi izpostavila dosežek na 1500 m prosto in 13. mesto. Naslednji meseci bodo pokazali, kaj bo s plavalko v prihodnje, saj se jeseni odpravlja na študij v Ljubljano.

Najboljša Klinarjeva

Najboljša uvrstitev na SP tako ostaja 9. mesto Anje Klinar na 400 m prosto. Prav osebni rekord Klinarjeve, pa tudi Odrove bi na današnji tekmi gladko zadostoval za finale, a prva daljših razdalj na velikih tekmovanjih ne plava, druga pa je marca v ZDA za daljše obdobje ostala brez treninga, zato sprva sploh ni hotela na SP.

Prihodnji teden od četrtka do nedelje plavalce v Kranju čaka državno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.