Šport
65 ogledov

Nov rekord Američanov, Klinarjeva 14.

anja klinar Stanko Gruden/STA
Štirikratna udeleženka olimpijskih iger Anja Klinar je svetovno prvenstvo v plavanju v Budimpešti sklenila s 14. mestom na 200 m delfin.

V polfinalu je Anja Klinar z 2:09,31 dosegla skoraj identičen čas kot v dopoldanskih kvalifikacijah, ko je bila še desetinko sekunde hitrejša in dosegla najboljši izid v sezoni. Za finale je zadostoval dosežek 2:07,82, ki je vsega dve stotinki sekunde hitrejši od osebnega rekorda 29-letne Klinarjeve z olimpijskih iger v Londonu 2012.

"Soliden nastop, a lahko bi bilo bolje. Želela sem si, da plavam bolje kot zjutraj in pod 2:09 minute. To mi ni uspelo, a pridobila sem dve mesti in nastopila sem v polfinalu in s tem sem lahko zadovoljna. V tem vzdušju je bilo enkratno plavati," je po tekmi povedala Gorenjka.

Nekoliko je Klinarjevi, ki je plavala na zunanji progi osem, boljši dosežek preprečila tudi Briana Throssel. "Ob sebi sem imela Avstralko, za katero sem mislila, da bo potegnila naprej, zato sem bila prepričana, da sem veliko hitrejša, ko sem videla, da sem pred njo. Vseeno je izid v celoti dober in lahko sem zadovoljna s tem prvenstvom, res pa je, da sem si želela še malo več. Rezultati gredo naprej, trudim se tudi sama, kar je pri mojih letih težko, a imam še vedno rezerve. Gremo naprej," je še povedala tekmovalka, ki si bo zdaj privoščila oddih in izpustila tudi državno prvenstvo prihodnji teden v Kranju.

Jeseničanka, članica radovljiškega kluba, je na prvenstvu nastopila že v nedeljo, ko je bila deveta na 400 m prosto, kar je še vedno najboljši slovenski dosežek na letošnjem tekmovanju.

Še en svetovni rekord Američanov

Ameriška moško-ženska štafeta na 4 x 100 m mešano je na SP v plavanju v Budimpešti tudi v popoldanskem finalu po pričakovanjih poskrbela za nov svetovni rekord. V finalu so Matt Grevers, Lilly King, Caeleb Remel Dressrel in Simone Manuel dosegli izid 3:28,56 in bili še 1,72 sekunde hitrejši kot ameriška vrsta v jutranjih kvalifikacijah.

Zanimivo je, da so Američani za finale zamenjali celo štafeto, saj so zjutraj svetovni rekord dosegli Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell in Mallory Comerford, ostali svet pa je bil daleč od obeh današnjih ameriških dosežkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice