Šport
30 ogledov

Slovenke nemočne proti Francozinjam

(Slovenija - Francija) slovenska rokometna reprezentanca rokomet kvalifikacije s
1/24
Katarina Ponjavić
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem v Velenju izgubila s Francijo z 21:27 (10:14)

Slovenske rokometašice so znova ostale praznih rok v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. Tokrat so bile v boju za nastop na letošnjem mundialu na Danskem za njih previsoka ovira imenitne tekmice iz Francije, ki so dobile oba medsebojna dvoboja v šestih dneh: Slovenke so po porazu v Brestu z 20:27 danes v Velenju klonile z 21:27.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so že po pičlih desetih minutah zabredle v gromozanske težave, Francozinje so jim z dinamično igro v sicer zatohli velenjski dvorani hitro ušle na pet golov (2:7).

Gostiteljice ni prebudila niti zgodnja minuta odmora, navkljub srčni predstavi so vseskozi capljale za veliko kakovostnejšimi gostjami, ki so v zadnjih 16 letih osvojile kar šest odličij na velikih tekmovanjih, nazadnje pred štirimi leti srebrnega leska na SP v Braziliji, leta 2003 pa so se na Hrvaškem celo veselile naslova svetovnih prvakinj.

Slovenke so na veliki odmor odšle s štirimi goli zaostanka (10:14), v drugi polovici tekme pa jim navkljub trudu in želji po pozitivnem izidu ni uspelo narediti kakovostnega premika v svoji igri. Tekmice na nasprotni strani igrišča so bile v vseh elementih igre za korak ali dva pred njimi, na koncu so Slovenke - v drugem polčasu je Bonova v ogenj poslala še igralke s klopi - izgubile z 21:27.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Neli Irman in Barbara Lazović sta dosegli po štiri zadetke.

''Tokrat smo za razliko od tekme v Franciji slabo začele in težko se je bilo vrniti v igro. Skozi celotno tekmo smo lovile zaostanek. Francozinje so zasluženo slavile. Če odigramo celotno tekmo brez nihanj se lahko enakovredno kosamo s tako močnimi reprezentancami. Tokrat je bilo nihanj preveč," je povedala Ana Petrinja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.