Šport
242 ogledov

Slovenke so postale evropske prvakinje

Eva Terčelj Profimedia
Slovenske kajakašice v Tacnu ekipne evropske prvakinje.

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so domači navijači dočakali prvo slovensko kolajno in to najžlahtnejšo. Za to so na ekipni tekmi poskrbele kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, ki so premagale vso konkurenco.

To je jubilejna 40. slovenska kolajna na evropskih prvenstvih, na domačih evropskih prvenstvih pa druga ženska ekipna zlata kolajna. Terčelj in Novak sta bili članici zmagovalne ekipe že na prvenstvu 2017, od takrat je Urško Kragelj zamenjala Hočevar.

"Najboljši možen zaključek dolgega dneva. Čez cel dan smo se borile, želele prikazati dobre vožnje, na koncu nam je uspelo. Tako zaključiti prvenstva je res nekaj lepega, za nas je res lep dan," je bila vesela Terčelj.

"Nekaj manjših napak smo naredile, a se nam je izšlo. Ta medalja nam je priklicala tudi lepe spomine s prejšnjega prvenstva v Tacnu. Vesela sem, da smo ponovile uspeh, to ni bilo nekaj samoumevnega, saj je konkurenca močna," se je prejšnjega uspeha na domačem prvenstvu spomnila Novak.

Hočevar je priznala, da je bilo nekaj živčnosti, ko so čakale nastope drugi reprezentanc, a po vsakem nastopu so bolj spoznavale, da so blizu velikega uspeha. "Bilo nas je strah, da bomo spet četrte, kot smo bile že nekajkrat. A druge so na zahtevni progi delale veliko napak, brez njih je bilo težko priti na cilj. Ko smo spoznale, da bomo zmagale, je bilo veselje nepopisno," je dejala Hočevar.

Ajda Novak, Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugo mesto so zasedle Francozinje in tretje Čehinje.

Fantje niso bili tako uspešni kot dekleta. Peter Kauzer, Lan Tominc in Žiga Lin Hočevar so si pridelali kar 56 kazenski sekund, zasedli so sedmo mesto. Zmagali so Čehi pred Avstrijci in Francozi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.