Šport
62 ogledov

Slovenke v "jugoslovanski" skupini

ana gros ženska rokometna reprezentanca EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na žrebu dobila tekmice v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Švedskem leta 2016. Izbranke Marte Bon bodo igrale v skupini 4, kjer so še Črna gora, Hrvaška in Makedonija.

"Za nas bi bila tako ali tako vsaka skupina težka, toda po drugi strani je res, da smo v zadnjem obdobju postali reprezentanca, ki lahko igra z vsako in ni že vnaprej izločena, kot je bila morda včasih. Po moči sta Črna gora in Hrvaška trenutno pred nami, Makedonija je za nami, ampak na splošno niti ni tako slabo. Hitro se bomo morali začeti pripravljati na vse tri reprezentance, jih analizirati in skušati narediti najbolje, kar se bo dalo," je žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na EP, ki bo leta 2016 na Švedskem, komentirala slovenska selektorica Marta Bon.

Še pred kvalifikacijami za nastop na EP 2016, prve tekme bodo na začetku oktobra, slovenske rokometašice junija čakata še tekmi v dodatnih kvalifikacijah za nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu na Danskem. Na dveh tekmah se bodo pomerile s Francozinjami.

"Vse naše misli so trenutno usmerjene na tekmi proti Franciji. Zavedamo se, da smo pred težko nalogo, toda glede na to, da bo druga tekma doma, se nam morda odpira kakšna možnost, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo. To bi bila seveda dobra spodbuda za kvalifikacije za nastop na EP 2016," je še dodala Bonova.

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 18. decembrom prihodnje leto v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Kristianstadu in Helsingborgu, se je neposredno uvrstila gostiteljica Švedska, poleg nje se bosta še po dve najboljši reprezentanci iz vseh kvalifikacijskih skupin.

Kvalifikacijske skupine za EP 2016:
- skupina 1: Norveška, Romunija, Belorusija, Litva
- skupina 2: Srbija, Češka, Ukrajina, Italija
- skupina 3: Španija, Nizozemska, Avstrija, zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja A
- skupina 4: Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Slovenija
- skupina 5: Madžarska, Poljska, Slovaška, zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja B
- skupina 6: Danska, Rusija, Turčija, Portugalska
- skupina 7: Francija, Nemčija, Islandija, Švica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.