Šport
83 ogledov

Slovenke v petem nizu strle Grkinje

ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije OZS/Facebook
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v prvi tekmi drugega kvalifikacijskega turnirja (skupina F) za nastop na evropskem prvenstvu 2017 v Azerbajdžanu in Gruziji v Mariboru premagala Grčijo (3:2).

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je z zmago nad grško ekipo še v igri vsaj za drugo mesto v kvalifikacijski skupini F za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2017. Toda če slovenske odbojkarice v soboto proti Belorusinjam in v nedeljo proti Čehinjam ne bodo igrale bistveno boljše, nimajo veliko možnosti, da izpolnijo cilj.

Slovenske odbojkarice so tekmo začele nesproščeno, privoščile so si nekaj napak v obrambi in napadu in Grkinje so večidel niza vodile za točko ali dve. V končnici je Slovenkam po nekaj točkah Urške Igličar uspel preobrat z vodstvom 23:21, toda Grkinje so znale izkoristiti slabše nadaljevanje naših igralk, dobile so štiri točke zapored in tudi niz.

V drugem nizu so domače odbojkarice zaigrale veliko boljše in s točkami učinkovitih Ize Mlakar in Marine Cvetanović ob drugem tehničnem odmoru vodile 16:8. Toda v njihovi igri so se spet pojavila nihanja, Grkinje so se približale na točko (20:19), toda zasuk jim ni uspel in Slovenke so rezultat v nizih izenačile. V tretjem nizu je bila igra izenačena. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, najvišjega so si v ključnih trenutkih priigrale Grkinje, ki so povedle 24: 21. Ko je kazalo, da bodo osvojile niz, sta se razigrali Mlakarjeva in Cvetanovićeva, ki sta dosegli odločilne točke za vodstvo v nizih.

Nov preobrat v četrtem nizu

Četrti je prinesel novi preobrat. Grkinje so po izjemno slabi igri Slovenk povedle 12:6. Napake v slovenski vrsti so se vrstile kot po tekočem traku. Po minuti odmora, ki ga je zahteval selektor Bruno Najdič, so slovenska dekleta zaigrala veliko boljše in uspel jim je preobrat z vodstvom 16:15. Namesto da bi še naprej narekovale ritem igre, so Slovenke spet začele grešiti, še zlasti v napadu, Grkinje pa so s preudarno igro prevzemale pobudo na igrišču, si v končnici priigrale tri točke prednosti (23:20) in izenačile rezultat v nizih.

Odločilni peti niz je minil v boljši igri slovenskih odbojkaric, ki so ves čas vodile in se veselile prigarane zmage.

V soboto morda že odločilna

V soboto bosta tekmi drugega kroga, ob 16. uri bosta igrali Češka in Grčija, ob 19. Slovenija in Belorusija, v nedeljo pa še tekmi tretjega kroga, Belorusija in Grčija jo bosta začeli ob 16. uri, Slovenija in Češka pa ob 19. uri.

Kvalifikacije za EP 2017:

Slovenija - Grčija 3:2 (-23, 20, 24, -23, 8)
Mlakar 23; Kiosi 16.

Češka - Belorusija 3:2 (24, 24, -22, -21, 7)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.